keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Juhannussuunnitelmia

Allaoleva kuva on syksyltä, mutta tulta pitäisi päästä ihailemaan taas.



Elävää tulta takassa tai nuotiossa voisi katsella vaikka kuinka kauan, se jollain tavalla rauhoittaa ajatuksia. Tulen lämmin valo saa myös kaiken näyttämään kauniimmalta, pehmeämmältä. Mitä muuta onneen tarvitaan kuin tyyni järvenselkä, auringonlaskun värjäämä taivas, linnunlaulu, ympärillä hämärtyvä kesäyö ja tulen hehku?

Juhannusyössä on taikaa ja aivan oma tunnelmansa ja se pitäisikin mielestäni viettää luonnon keskellä. Tänä vuonna tiedossa on kuitenkin jotain erilaista, juhannus kaupungissa. Pitäisi keksiä hauskaa tekemistä. Sitä ennen tosin pitää selvitä hengissä työviikosta (ettehän jätä kaupassakäyntiä viime hetkeen!)

Seuraava videonpätkä tuskin on Suomesta, mutta sen myötä haluan toivottaa hyvää tulevaa Juhannusta :)

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Changing world

Hyvä neuvo kirjoittajalle on: "kirjoita vain siitä, minkä tunnet." Lapsena luin L.M. Montgomeryn kirjoja (ja luen yhä) kuten Runotyttöä. Jos en väärin muista myös runotyttö Emilia sai kuulla saman neuvon.

Voin puhua uskottavasti vain siitä, mikä on lävistänyt sydämeni ja tullut minulle todeksi. Vain sanoilla, jotka on koeteltu, on painoarvoa. Jotenkin minusta tuntuu välillä, että sanon(kirjoitan) paljon, mutta sanon niin vähän. Sanahelinää.

***

Tähän ikään mennessä ne ruusunpunaiset lasit, joiden läpi maailmaa katseli nuorempana, ovat jo muuttuneet ikävän harmaiksi. Maailma ei olekaan sellainen, kuin pikkutyttönä kuvitteli sen olevan. On tullut kolhuja ja kipuja. Elämä on vienyt teitä, joita ei aina olisi halunnut kulkea. Ja kuitenkin niistä ikävistäkin kokemuksista on tullut osa itseä.

Tämä Kutlessin laulu kuvaa hyvin näitä mietteitä. Asiat, joita en olisi halunnut kokea, ovat tulleet osaksi minua ja muovaavat unelmiani.



"I'm embracing all of my fears
I am watching them turn to delight
The very fears which were gripping my mind
Are now the hands shaping and sculpting my dreams"

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kivun kautta lähelle Jumalaa

(Pieni sivuhuomautus: tämä kirjoitus ei varsinaisesti pohjaudu Mika Taljan kirjaan, vaan omiin ajatuksiini. En ole vielä lukenut kirjaa, jotta voisin edes siitä kirjoittaa)

Sain käsiin Mika Taljan kirjoittaman kirjan Vain taivas on rajana. Se oli kirjaston kirjanäyttelyhyllyssä! Harvoin näkee kristillisiä kirjoja esillä. Siinä se kuitenkin oli, odottamassa minua. Ja kun aloin lukea ja selailla sitä, minusta tuntui heti, että tämä on kuin minua varten kirjoitettu. Aivan kuin Jumala puhuisi sydämelleni sen kautta ja kutsuisi lähelleen.

Olen liian kauan ollut muka niin kiireinen (vaikka olenkin ollut lomalla), ettei minulla ole ollut aikaa Jumalalle. Olen antanut muiden asioiden tukahduttaa rakkauteni Jumalaan, olen ikäänkuin vetäytynyt hänen luotaan. Mutta hän kutsuu minua takaisin. Ja sinua.

Hän tahtoo viedä sinut lähelleen, niin lähelle omaa sydäntään, että kuulet hänen sydämenlyöntinsä ja siinä on turvallista olla. Jumala tahtoo olla meitä niin lähellä, kuin äiti on pientä vastasynyttä vauvaa lähellä, kun se on hänen sylissään.

Mika Talja kirjoittaa kirjassaan kaiken muun lisäksi myös kivusta ja kärsimyksestä. Kipu kuuluu väistämättä kaikkien ihmisten elämään, mutta sen kautta voimme oppia tuntemaan Jumalaa läheisemmin.

Mietin sitä, kun Jeesuksesta sanotaan, että hän oli "kipujen mies, sairauden tuttava", ja me kristittynä kasvamme kohti Kristuksen kaltaisuutta. Ei se kasvaminen ehkä aina ole voitakasta, emme ehkä aina näe suuria ihmeitä, vaan kohtaamme tappioita ja kärsimystä. Mutta silloinkin Jeesus on itse kanssamme. Hän on käynyt läpi tuskien tien. Ja hän on voittanut kuoleman vallan ja avannut meillekin oven ikuiseen elämään. Kerran taivaassa kaikki kyyneleemme pyyhitään ja kaikki suuret, vastausta vaille jääneet kysymykset saavat vastauksensa. Siellä saamme nähdä Jeesuksen kasvoista kasvoihin.

En ole vielä edes kunnolla aloittanut kirjan lukemista alusta, vaan selaillut jostain keskeltä. Vain taivas on rajana on julkaistu tekijän kuoleman jälkeen ja se vetää vakavaksi ja hiljaiseksi.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Tööttäilyä ja mekastusta



Täällä mun pienessä asunnossani raikuu linnunlaulu. Ei uskoisi miten kahdesta pikku seeprapeipposesta lähtee niin paljon ääntä. Tai yhdestä oikeastaan, se on tuo kirjava poika joka mekastaa. Toivon vaan, ettei kuulu naapuriin :o

En ollut harkinnut minkään lemmikin ottamista, mutta kun seeprapeippopariskunta tarvi uuden (kissattoman) kodin, niin otin ne. Nyt opettelen hoitamaan niitä. Tällä hetkellä ongelmana on pesimis/munimisinnostus, jota en ole vielä onnistunut rajoittamaan. Olen myös yrittänyt löytää isompaa häkkiä, mikä ei olekaan niin helppoa! Kaikenlaista pientä huolta ;)

"Herran suosikki" ja "Onnellinen" tööttäävät terveisiä :)

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Huuda Jeesusta!

Kuka auttaa kun on hätä? Kuka suojelee? Kuka karkoittaa pelon? Kenen turviin voi juosta? Entä jos ei ole ketään?

Aina on yksi, Jeesus.

Herran nimi
on vahva torni,
hurskas rientää sinne
ja saa turvan.

Sananlaskut 18:10


Olen omassa elämässäni saanut kokea, kuinka Jumala on auttanut minua vaikeissa tilanteissa. Ja vaikka hän ei ole aina ottanut vaikeuksia pois tai tehnyt häikäiseviä ihmetekoja, niin hän on antanut voiman kestää. Siinä on ihmettä! Hän on suojellut. Hän on karkoittanut pelon ja silloinkin, kun pelko on jäänyt, hän on ollut kanssani. Hän on luvannut kääntää kaiken, mikä on katkeraa, minun parhaakseni.

Hän on heittänyt syntini selkänsä taakse, eikä hän enää niitä muistele. Hän on kiivas Jumala, joka tuntee pyhää ja oikeutettua vihaa syntiä kohtaan, mutta hän on vapahtanut minut. Hänen poikansa Jeesus on kuolemallaan sovittanut kaikki minun syntini. Minulla on rauha Jumalan kanssa, ja vielä enemmän, hän on ottanut minut lapsekseen. Hänen taivaalliset sotajoukkonsa ovat suojanani ja hän on itse minun kanssani. Kun Jumala on minun puolellani, kuka voi olla minua vastaan? Kun itse luomakunnan Herra on kanssani, onko minulla mitään pelättävää?

Jos sinulla on hätä, mitä ikinä se onkaan, niin huuda Jeesusta avuksesi. Hän auttaa. Hän tietää mitä on olla ihminen, hän ymmärtää. Hän on maailmankaikkeuden Herra ja hän pystyy sinua auttamaan.


Huuda minua avuksi hädän päivänä!
Minä pelastan sinut ja sinä kunnioitat minua.
Ps 50:15


Jos tunnet syntiesi painon harteillasi jos tunnet etteivät asiasi Jumalan kanssa ole kunnossa, huuda Jeesusta avuksesi. Hän auttaa. Hän on sovittanut syntisi ja tahtoo antaa ne anteeksi. Hän saattaa sinut rauhaan Jumalan kanssa.

Anna sovittaa itsesi Jumalan kanssa!

Kääntykää minun puoleeni, maan kaikki ääret,
antakaa pelastaa itsenne,
sillä minä olen Jumala, eikä muuta jumalaa ole.
Jes 45:22



Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.
Room 10.13


PS.

Olen ollut poissa hetken aikaa, koulussa, lomalla ja kone on hajoillut. Lisäksi on tuntunut, ettei ole mitään sanottavaa...tai en jaksa muotoilla sitä järkevään muotoon. Katsotaan jos tästä vielä innostuisin kirjoittamaan.

Aurinkoista ( ja sopivan sateista) kesää teille!