sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Herättelevää...

Kuuntelin tämän saarnan, jonka sanoma oli herättelevä. Tällaista tarvitsin kirkastamaan sitä mistä uskossa ja evankeliumissa oikeastaan on kyse. Ei siitä, että uskomalla saan kaiken mitä haluan. Vaan kenties siitä, että Jumala alkaa tehdä minussa mitä hän haluaa. Minut on pelastettu, Jeesus on maksanut sielustani kalliin hinnan. Siksikö, että voisin jatkaa itsekästä elämääni ja kerätä itselleni lisää hyvinvoitia, lisää onnea ja omaisuutta? Entä ne kaikki, joilla ei ole mitään ja jotka eivät koskaan ole kuulleet Jeesuksesta?

2 Kor 15:5 Ja hän on kuollut kaikkien puolesta, jotta ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen vaan hänelle, joka on kuollut ja noussut kuolleista heidän tähtensä.

Tai entä se, kun" Jeesus kutsui väkijoukon ja opetuslapsensa ja sanoi heille: "Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. " Mark 8:34


Kuulostaako ankealta? Eikö Jumala tahdo minun nauttivan elämästä? Ei, mutta entäpä jos se elämä, jota en elä itselleni vaan hänelle, onkin juuri sitä yltäkylläistä elämää. Silloin kun elän itselleni ja yritän saada eniten hyvää itselleni, on elämä tyhjää. ...joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni ja evankeliumin tähden kadottaa, on sen pelastava. ( Jeesus) Mark 8:35

Jumalalla on ihmeellinen suunnitelma jokaisen elämälle ja hän haluaa meidän olevan onnellisia, mutta Jumala tarjoaa parempaa iloa ja onnea, kuin maailma. Jumalan tie onneen näyttäisi olevan erilainen kuin maailman. Älä elä itsellesi, vaan hänelle, joka on nyt kuninkaasi. Tottele häntä enemmän kuin mitään muuta, silloinkin, kun hänen tahtonsa eroaa omastasi. Katso asioita iankaikkisuuden näkökulmasta. Millä on ikuista arvoa, mikä kestää? Miten voisin kerätä aarteita taivaaseen, oman kirjahyllyni tai pankkitilini sijasta?

Jeesus rakas, anna sanojeni muuttua teoikseni. Ohjaa ja johdata tekemään sitä mitä sinä tahdot minun tekevän. Tahdon ottaa pieniä askelia, opeta olemaan vähässä uskollinen.

4 kommenttia:

  1. Tässä on kristillinen eetos hyvin tiivistetty. Kiitos tästä.

    Miten muuten on mahdollista, että tämän kirjoituksen päiväys on 8. tammikuuta, vaikka vielä eilen (10. tammikuuta) tätä tekstiä ei täällä ollut?

    VastaaPoista
  2. Oho! Selitys on siinä, että 8. tammikuuta aloitin tekstin, jonka tallensin luonnoksiin, josta jatkoin sitä ja julkaisin 10. päivä. Mutta tekstin päivämääränä pysyi tuo 8., kun en muistanut muuttaa julkaisuasetuksista päivämäärää.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä oli ravitseva teksti, kiitos siitä!

    "Jeesus rakas, anna sanojeni muuttua teoikseni. Ohjaa ja johdata tekemään sitä mitä sinä tahdot minun tekevän. Tahdon ottaa pieniä askelia, opeta olemaan vähässä uskollinen."

    Tuohon rukoukseen tahdon yhtyä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Häivähdys :)

    VastaaPoista