torstai 29. joulukuuta 2011

Saan olla lapsi

Suo anteeksi, jos vaikutan epäkunnioittavalta, mutta välillä haluaisin vähän ojentaa sinua, Jumala. En ymmärrä sinun kasvatusmetodejasi. Miksi annat toisille niin paljon kipua, etteivät he jaksa sitä kantaa? Miksi annat joidenkin ihmisten käyttää väärin sinun nimeäsi?

Kuitenkin, hiljenen edessäsi. Mikä minä olen sanomaan, kuinka sinun tulisi kasvattaa lapsiasi? En ole isoäitisi enkä anoppisi, en edes äitisi. Ei minulla ole valtuuksia neuvoa sinua, Jumala. Olenhan itsekin vain lapsesi: pieni, avuton ja täysin sinusta riippuvainen.

Minä, joka haluaisin aina tietää kaiken ja hallita kaikkea...minä olen vain sinun lapsesi. Joskus on vaikeata suostua lapsen osaan. Mutta sinä, Jeesus olet sanonut näin: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." Mark 9:14
ja näin: Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse." Mark 10:15
Onko minulla siis vaihtoehtoja?

Oikeasti on turvallista olla Jumalan lapsi. Hän on hyvä isä, joka pitää huolen lapsistaan. Eikä tämä ole kuollut klisee, vaan elävää todellisuutta. Hän suojelee lapsiaan aina, eikä koskaan hylkäää. Silloinkin, kun hänen suojeluksensa näyttää pettävän, hän on meidän kanssamme. Kenties hän on kaikkein lähimpänä silloin, kun näyttää siltä, että hänen varjeleva kätensä on väistynyt elämämme yltä. Kenties hän on silloin kaikkein vahvimmin läsnä elämässämme, kun hän näyttää kokonaan kadonneen.

Lapsen asema tuo mukanaan myös oikeuksia. Ennen kaikkea se tuo mukanaan oikeuden olla avuton ja heikko, täysin riippuvainen taivaallisesta Isästä. Minun ei tarvitse hallita kaikkea, hän hallitsee. Minun ei tarvitse tietää kaikkea, hän tietää. Se tuo minulle myös oikeuden luottaa Taivaan Isän antavan minulle kaiken, mitä tarvitsen. Hänellä on avaimet kaikkiin aarrekammioihin. Minä en tarvitse niitä avaimia itselleni, vaan saan luottaa siihen, että Jumala tietää parhaiten, mitä kulloinkin tarvitsen. Voin kyllä pyytää ja vaatiakin asioita itselleni, mutta hänen vallassaan on se, mitä lopulta saan.

3 kommenttia:

  1. Jep, on turvallista olla Jumalan lapsi. Oon huomannu, että en enää niin paljon suunnittele asioita. Antaa elämän viedä ja Jumalan johdattaa. On aina mukavaa, jos kuulee ihmisten suusta: Jos Luoja suo. Siihen tähdentyy aika hyvin alla oleva raamatunkohta. :)


    Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu. Näin teidän tulisi sanoa: 'Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä.' Jaak. 4:14-16

    VastaaPoista
  2. Joo, on hyvä luottaa Jumalan johdatukseen ja stressaamisen sijassta keskittyä elämiseen :) Voi kun minäkin osaisin!

    Huomispäivästä ei tosiaan voi tietää mut Jumala kyllä pitää huolen siitäkin.

    VastaaPoista