torstai 26. heinäkuuta 2012

Jeesuksen ristinkuolema minun arjessani

Mitä Jeesuksen ristinkuolema merkitsee arjen haasteiden ja taisteluiden keskellä? Haluan löytää vastauksen tähän yksinkertaiseen kysymykseen, joka kuitenkin on todella merkittävä oman elämäni kannalta. Jumala, voisitko auttaa minua?

 En jaksa enää riviäkään teoriaa: minä kaipaan käytännöllistä vastausta nyt! En kaipaa filosofista ja yleisluontoista pohdintaa, kaipaan täsmävastausta juuri näihin elämäni ongelmiin.

Olen huomannut, että Jumala pitää omistaan kiinni ja hänellä on keinonsa herättää meidän huomiomme. Minä olin luisumassa välinpitämättömyyteen, kun sinä, Jumala, toit elämääni asioita, jotka ovat pakottaneet minut huutamaan apua ja etsimään sinua. Huomaan etten selviä ilman sinua. Minä luulin olevani jotenkin taisteluiden yläpuolella, kun uskon sinuun. Olin väärässä. Olen taisteluiden keskipisteessä, maalitauluna itseasiassa.

 Jumala, Sinä tahdot, että minä aina etsisin sinun kasvojasi. Sinä tahdot, että olisin sinusta täysin riippuvainen. Tämä maailma on kuitenkin vienyt huomioni, kiire sokaissut silmäni ja luulen tulevani toimeen ilmankin sinua. Se on vale! Se on katala petos, jonka valehtelija ja valheen isä on laskenut liikkeelle. Minä en pärjää ilman sinua, Jumala, en hetkeäkään.

En tarkoita vain sitä, että elämästäni katoaa kaikki ilo ja siitä tulee harmaata ja mautonta ilman sinua, Jumala. Tarkoitan, että häviän joka ikisen taistelun ilman sinua. Vihollinen, joka on tullut vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan ryöstää minut puhtaaksi, jos yritän elää ilman sinua. Nimittäin ilman sinua olen täysin avuton ja aseeton hyökkäyksiä vastaan. Eivätkä ne hyökkäykset tule ulkoapäin, vaan sisältä, omasta itsestäni. Tarvitsen jatkuvasti sinun armoasi.

Jeesus, mitä verinen ja brutaali kuolemasi merkitsee minulle tänään, minun arjen taisteluissani? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti