lauantai 25. elokuuta 2012

Mua ei pelota...

Jossain vanhassa lastenlaulussa lauletaan "Mua ei pelota, mua ei pelota, kun kanssani on Jumala, mua ei pelota!" No, kyllä pieni ihminen silti pelkää välillä paljon, ja monia asioita. Jumala kuitenkin auttaa ja on läsnä pelkojen keskellä.

 Kaikki ihmiset joutuvat erilaisiin "taisteluihin" , ts. vaikeisiin tilanteisiin elämänsä aikana. Sanotaan, että kristityn elämään kuuluu myös hengellinen taistelu. Siitä kirjoittaminen on itselleni vaikeaa, koska en sitä ymmärrä ja se kuulostaa pelottavalta. Jotkin puheet ovat jättäneet vääristyneen mielikuvan Jumalasta ja hengellisestä taistelusta. Ikään kuin Jumala olisi lähettänyt meidät sotilaiksi maan päälle, aseenamme rukoukset, joilla meidän pitää voittaa maata viholliselta. Mutta eihän se niin ole! Tuollainen kuva Jumalasta on aika vääristynyt. Ei Jumala  luonut ihmistä sotimaan, vaan olemaan hänen lapsensa, lepäämään hänessä. Eikä rukous ole tarkoitettu joksikin sota-aseeksi, vaan sen kautta olemme yhteydessä Taivaalliseen Isäämme.

Toisaalta en voi kieltää, etteikö hengellinen maailma olisi todellinen...mutta yksi asia on tärkeä, nimittäin vaikka vielä kohtaamme taisteluja, niin voitto on jo saatu, ja voitto on Jumalan. Jeesuksen ristinkuolema avasi ihmiselle tien Jumalan yhteyteen: ihminen voi saada anteeksi ja syntyä Jumalan lapseksi. Ja kun ihminen on voittajan, Jumalan puolella, niin kuka voi olla häntä vastaan? Ei kukaan! Ei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Minua on useasti lohduttanut se kohta Raamatussa, jossa sanotaan, että Jeesus rukoilee meidän puolestamme! Silloin, kun "taistelu" on kova, enkä itse kykene rukoilemaan, minulla on kaikkien aikojen parhain esirukoilija, Jumalan Poika itse."Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala -- mutta hän julistaa vanhurskaaksi!Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus -- mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme! Room 8:33-34

Kun pelkään, voin tietää, että Hän rukoilee. Hän on myös taivaallisen armeijan komentaja, Herran sotajoukon päällikkö. Kun puolellani on Jumalan koko sotajoukko,jota Jeesus komentaa, minulla ei ole mitään hätää. Vaikka "taistelut" kuinka riehuisivat, minä olen turvassa. Välillä Jumala antaa armossaan ikään kuin tuntea sen, että olen turvassa ja minun ympärilläni on enkeleitä. Jeesus on kylklä vierelläni koko ajan ja huoneeni on aina täynnä enkeleitä, mutta useimmiten sitä ei tule ajatelleeksi. Muutaman kerran pelätessäni olen tajunnut Jeesuksen ja taivaallisen sotajoukon läsnäolon. Se on lohduttanut.

5 kommenttia:

 1. Uskotko, että enkeleiden ohella myös kaikkein pyhin Jumalansynnyttäjä ja kaikki muut pyhät rukoilevat puolestamme? Mitä ylipäänsä olet mieltä pyhien kunnioittamisesta ja millainen on suhteesi heihin?

  VastaaPoista
 2. Yksi rakkaimmista raamatunkohdistani on 2. Moos. 14:14: "Herra sotii teidän puolestanne, ja te olkaa hiljaa."

  Olen samaa mieltä, että hengellinen sodankäynti ei ole meidän tehtävämme, vaan meidän "tehtävämme" on olla Jumalaa lähellä. Hän pitää meistä huolen, Hänellä on kaikki voima ja viisaus.

  VastaaPoista
 3. Hei, sinua odottelee tunnustus Kotipoluilla.

  VastaaPoista
 4. Tiedän, että haluat vähentää netissä käytettyä aikaa, joten älä ota paineita tunnustuksesta jos sinulla ei ole aikaa lähettää sitä eteenpäin. Sen tarkoitus on pelkästään ilahduttaa, ei aiheuttaa stressiä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tunnustuksesta Häivähdys! Se todellakin ilahdutti :)

  Teologi: Kiitos kommentista :) Tarkennuksena vielä, että en oikeastaan usko, että enkelit rukoilevat puolestamme, mutta uskon, että Jeesus rukoilee, niin kun tossa Raamatunpaikassa lukee. Uskon, että Hän lähettää niitä enkeleitä meitä suojelemaan.

  En tiedä pyhien kunnioittamisesta oikeastaan mitään.(Paljastaakseni suuren tietämättömyyteni kysyn, että mitä sillä tarkoitetaan?) En osaa sanoa mitään tuohon, että rukoilevatko kuolleet pyhät meidän puolestamme. Haluan pitäytyä siinä, mitä Raamattu sanoo ja sieltä olen löytänyt tuon, että Jeesus rukoilee puolestamme ja samoin sen, että Pyhä Henki puhuu puolestamme sanattomin huokauksin.

  VastaaPoista