sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Katso tämä!


Markku Veilo puhuu mm. siitä, kuinka meidän on koeteltava kaikki ja pidettävä se, mikä hyvää on. Minusta tuntuu, että tämä sanoma on erittäin ajankohtainen juuri nyt.

Minulle tämä oli tänään rukousvastaus! Näitä asioita olen viime päivinä miettinyt todella paljon. En ole ollut erityisen ahdistunut suurista ja merkittävistä asioista, kuten esimerkiksi Suomen taloudellisesta tilanteesta. Nyt kuitenkin viime päivinä olen nähnyt Suomessa kristittyjen keskuudessa asioita, jotka ovat herättäneet ristiriitaisia tunteita ja ahdistusta ja pelkään, mitä vielä tulee tapahtumaan.

Sydämestäni nousee huuto Jumalan puoleen. Armahda meitä. Nuo saarnan aiheet ovat tulleet henkilökohtaisesti lähelle minua, ja pelkään, että en voi enää vaieta, vaan minun on otettava kantaa asiaan. Jos tämä sanoma koskettaa sinuakin, liity rukoukseen! Jotain on tapahtumassa...en ole mikään profeetta, enkä näe tulevaisuuteen, mutta se, mitä näen nyt, huolestuttaa minua.

Mm. näihin kysymyksiin Markku Veilo vastaa tuossa videoidussa saarnassaan:

"Miten me koetellaan, onko jokin Jumalasta?"

 "...miten voi olla niin, että jotkut julistajat joutuu elämässään semmoseen tilanteeseen, että heissä, heidän yllään, alkaa vaikuttamaan demoninen voitelu, ettei se ookaan enää Herrasta? Miten se voi olla, jos ne julistaa Jeesusta, jos ne julistaa jopa jonkunlaista parannustakin? "

4 kommenttia:

 1. Tämä oli hyvä ja ajankohtainen puhe! Kiitos kun jaoit sen :)

  VastaaPoista
 2. Joo, valitettavasti oli ajankohtainen juuri tuolloin. Ja edelleen nämä asiat hämmentävät.

  Kun katson "toiselle puolelleni", näen toisaalta paljon hyvää hedelmää ja toisaalta sellaista, mikä ei mielestäni ole aivan tervettä ja totta, vaan saa huolestumaan. Sitten, kun katson "toiselle puolelleni" näen tervettä ja totuudenmukaista opetusta, mutta en näe vielä täysin, mikä on sen hedelmä, vai onko sitä.

  Olen ihan sekaisin kaikkien ilmiöiden, kokemusten ja erilaisen opetuksen kanssa. Uskon tuntevani Jumalan, Jeesuksen, joka sanoi olevansa totuus ja uskon, että hän on lähettänyt Totuuden Henkensä minua ohjaamaan.

  Sitä en ymmärrä, miten voi olla niin erilaisia käsityksiä asioista ihan uudestisyntyneiden uskovien kristittyjenkin piirissä. Miten se henki, joka minusta näyttää eksytyksen ja valheen Hengeltä, voi olla toisten mielestä Pyhä Henki? Eikö meissä molemmissa vaikutakin sama Jeesuksen lähettämä totuuden henki? Vai olenko minä kenties hairahtunut pois totuuden hengen ohjauksesta, kun kehtaan väittää eksytykseksi jotain, mikä muiden mielestä on hyvää?

  Niin, mutta eikö Pyhä Henki, totuuden henki, olekin sitoutunut Raamattuun ja johdattaa sitä kautta? Joten kaiken pitäisi olla Raamatullista. Mutta kuinka sitäkin kirjaa voidaan väännellä ja noukkia jakeita tarpeen mukaan...äh.

  VastaaPoista
 3. Hmm. Jäin vielä miettimään tuota blogikirjoitukseni viimeistä kappaletta, joka ei siis ole minun sanojani, vaan suora lainaus Markku Veilon puheesta. Siinä hän uskoo, että joillakin julistajilla voi olla myös demoninen voitelu ja ihmettelee miten se voi olla mahdollista.

  Aika rajusti sanottu. Onko oikein sanoa nbiin? Voiko olla mahdollista, että kristityn julistajan yllä on joku muu kuin Pyhän Hengen voitelu? Miten se ilmenee? Ja miten se voi olla niin? Tätä kyselen edelleen Jumalalta ja haluaisin selkeän vastauksen ja aukottomat perustelut.

  VastaaPoista
 4. Vieläkin minulta on tuo video katsomatta. Siihen täytyy varata aikaa, kun on tunnin mittainen.
  (On ollut vähän hektistä ja uuvuttavaa aikaa minulla....)

  VastaaPoista