lauantai 8. joulukuuta 2012

Ketä meidän pitäisi pelätä?

Nyt kohistaan uskovien keskuudessa siitä, mitä Turussa on tapahtumassa, vai onko mitään. Kuulostaahan hurjalta, että jotkut saatananpalvojat yrittäisivät vihkiä Suomea sielunviholliselle. En ole tutkinut asiaa sen perusteellisemmin, että tietäisin onko huhuilla perää, mutta muutama oma ajatusi ja mielipide.. Ajatuksiani saa vapaasti korjailla ja mielelläni otan kommenttia vastaan.

Ketä meidän oikeastaan pitäisi pelätä?

Olen oppinut, että saatanalla ei ole mitään todellista valtaa, koska hän on vain luotu olento, langennut enkeli, joka on jo tuomittu ikuiseen helvettiin, vaikka tuomiota ei ole vielä pantu täytäntöön. Jumala on kaikkivaltias, saatana ei. Raamattu sanoo vielä, että sielunvihollinen on valehtelija ja valheen isä. Hän hallitsee valheella ja pelolla.

Ajattelen jotakuinkin niin, että Jumalan lapsella ei ole mitään syytä pelätä saatanaa, valhtelijaa, koska Jumalan lapsella on Jeesus (totuus) sydämessään ja hän on totuuden puolella. Jeesuksen kautta meillä on syntiemme anteeksianto ja ikuinen elämä. Olemme siirtyneet kuolemasta elämään ja pimeyden valasta Jumalan valtakuntaan,.Toki paha on todellinen ja sielunvihollinen valheillaan johtaa harhaan, ja tekee niin koko ajan, eli  olemme vaarassa jatkuvasti. Mutta ajattelen, että todellinen vaara on se, että emme tottele Jumalaa ja usko, että Jumala on hyvä. Omasta mielestäni meidän pitäisi keskittyä "vihollisen vastustamisen" sijaan Jumalaan.

Raamatussa on kohta, jossa sanotaan
" Minä sanon teille, ystävilleni: Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta joiden valta ei ulotu sen pidemmälle. Kuulkaa, ketä teidän tulee pelätä. Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen, että syöstä hänet helvettiin. niin, sanon teille: häntä teidän on pelättävä."Luuk 12:4-5
Joskus luulin sen tarkoittavan, että meidän ei pitäisi pelätä ihmisiä, vaan saatanaa. Väärin! Erittäin pahasti väärin! Eihän saatanalla ole mitään valtaa tappaa ihmisiä, puhumattakaan siitä, että hän muka voisi syöstä helvettiin. Se valta on ainoastaan Jumalalla!

Siispä tuo kohta sanoo minulle, että älkää pelätkö ihmisiä, älkääkä pahoja voimia tai sielunvihollista, vaan Jumalaa! Ainoastaan Jumalaa meidän on syytä pelätä, koska hän on maailmankaikkeuden Luoja ja Tuomari. Hän päättää meidän elämästämme ja hänen eteensä me kuoltuamme joudumme.

Jumalaa tulee siis pelätä, ei siksi, että hän olisi paha, vaan koska hän on niin hyvä ja oikeudenmukainen.  Me emme nimittäin ole hyviä. Emme kestä Jumalan hyvyyden ja oikeudenmukaisuuden edessä. Jumala ei kuitenkaan tahdo tuomita ketään helvettiin, vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät ja saisivat elämän hänessä.
Näin sanoo Herra Jumala: Minäkö haluaisin, että jumalaton kuolee? Enkö ennemminkin halua, että hän kääntyy teiltään ja saa elää?" Hes 18:23
Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.  2. Piet 3:9
Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. 1. Tim. 2:3-4
Hän lähetti meille Poikansa, Jeesuksen, joka kuoli ristillä meidän syntiemme tähden. Nyt jokainen, joka uskoo häneen saa syntinsä anteeksi ja lahjaksi iankaikkisen elämän.

Miten sitten pitäisi suhtautua siihen, että jotkut yrittävät Suomen vihkimistä luciferille? Joku viisaampi voisi vastata. Kuitenkin, olkoon tuo huhu totta tai puppua, niin Jumala varmasti tahtoo, että rukoilemme tämän maan puolesta. Joka päivä uutiset ovat täynnä rukousaiheita. Jumala armahda meidän maatamme! Herra armahda meitä, ettemme kääntäisi selkäämme sinulle! Sinä olet meidän Jumalamme.

3 kommenttia:

 1. Suren sitä, että Suomessa on saatananpalvojia.
  Suren sitä, että kapakat ja ravintolat ovat jälleen eilen olleet täynnä pikkujoulujuhlijoita ja alkoholituotteet ovat maistuneet. Eivät ne juhlijat ole siellä olleet Jumalaa palvelemassa. Ne, jotka eivät ole Jumalan puolella, ovat Häntä vastaan; - tiedämme siitä silloin, kenen puolella he ovat.
  Suren sitä, että taas tämänkin pikkujoulukauden jälkeen tullee piikki avioerotilastoihin.
  Suren sitä, että maassamme perkele riehuu hajoittaen ja tuhoten.

  Kyllä, "Jumala varmasti tahtoo, että rukoilemme tämän maan puolesta".

  Leo Mellerin blogissa on väkevä, uusi postaus, jatkoa hänen edelliseen kirjoitukseensa.
  VastaaPoista
 2. Kiitos nurkkalintu vinkistä, kävin lukemassa tuon Mellerin postauksen. Huh. Vakavia juttuja.

  Kiitos myös, että havahdutit mut todellisuuteen siitä, miten hukassa Suomi on. Milloin me suomalaiset tajutaan, että tarvitaan Jumalaa, että Jeesus on ainut, joka voi auttaa?

  Herätys, missä se on? Ei riitä että meillä on kivaa seurakuntien sisällä, kun ympäröivä maailma raaistuu ja paha tiukentaa otettaan...

  Mitä minä voin tehdä? Rukoilla? Oma rukouselämäni on ollut valitettavan hiljaista viime aikoina, uskokin palanut hiljaisella liekillä. Eli herätyksenkin pitäisi alkaa omasta sydämestä..

  VastaaPoista
 3. Mielestäni Suomi on aika hukassa.

  Kysyt: Mitä minä voin tehdä? Rukoilla?
  Vastaan tänään: Kyllä, rukoilla. Rukoile vaikkapa vain: Jeesus, mitä minä voin tehdä?

  Kysy Häneltä niin monesti, että saat vastauksen. Sinnikkyys tulee palkituksi.
  Kirjoitat myös: "että Jeesus on ainut, joka voi auttaa?"

  Neuvoni on, että lue joka päivä Raamattua, siis ihan joka päivä. Se kannattaa ja kannattelee!

  Sanaa tälle päivälle:
  http://www.worldchallenge.org/fi/node/20895

  Siunausta viikkoosi! <3

  VastaaPoista