perjantai 3. joulukuuta 2010

Mitä kristinusko on?

Tämä kysymys on muhinut jossain mieleni perukoilla koko vuoden ja pulpahdellut pintaan aina tilaisuuden tullen. Olen uskossa, Jumalan lapsi, mutta epävarma siitä, mikä on kaikkein keskeisintä, mitä usko todella on?

Miten voisin ymmärtää kristinuskon ytimen niin, että osaisin kertoa siitä toisillekin? Miten voisin löytää omakohtaisen ymmärryksen asioista ja välttyä toistelemasta vain muilta ihmisiltä kuulemiani fraaseja? Turha minun on puhua armosta, kun en ole sitä itsekään ymmärtänyt omalla kohdallani. Monet tutut käsitteet ovat minulle vain kliseitä ja tahtoisin löytää elävän totuuden, joka on niitten takana.

Mitä kristinusko todella on? Löytääkseni vastauksen voisin lukea monia hyviä kirjoja, voisin kuunnella aihetta valaisevia saarnoja, mutta silti ymmärrykseni ei siitä kasvaisi. Kenties saisin lisää teoriatietoa, mutta tieto on turhaa, jos en ymmärrä sitä, enkä osaa laittaa sitä käytäntöön. Minusta tuntuu muutenkin, että tiedän jo aivan tarpeeksi. On niin paljon tietoa, jolla ei ole minulle käytännön merkitystä.

Kenties ainut tapa saada tyydyttävä vastaus kysymykseeni, on jonkinlainen henkilökohtainen kokemus, se, että Jumala itse valaisee sydämeni:

2. Kor 4:6 Jumala, joka sanoi: "Tulkoon pimeyteen valo", valaisi itse meidän sydämemme. Näin Jumalan kirkkaus, joka säteilee Kristuksen kasvoilta, opitaan tuntemaan, ja se levittää valoaan.
(Lue koko luku)

Herra, elävä Jumala, näytä meille mistä tässä elämässä ja uskossa on kyse. Vastaa sydämemme kysymyksiin ja kaipuuseen, niin kuin vain sinä voit. Kiitos, että olet antanut meille Raamatun, puhu sen kautta ja opeta meitä tuntemaan, kuka sinä olet. Amen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti