sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Synti

Siitä on vaikea puhua, eikä minullakaan ole paljon sanottavaa. Synti johtaa kuolemaan. Kristinuskon ihmeellinen sanoma on siinä, että meidän syntimme on sovitettu.

En viitsi kirjoittaa tähän koko lukua, mutta lue Jesaja 53 Jeesus Kristus, Jumalan Poika, otti päälleen meidän syntimme, vaikka oli itse synnitön. Jumala tuomitsi hänessä meidän syntimme, Jeesus ristiinnaulittiin meidän pahojen tekojemme tähden. Hän kuoli, mutta Jumala herätti hänet kolmantena päivänä, hän ilmestyi opetuslapsilleen ja nousi taivaaseen. Jeesus elää ja on tulossa kerran tuomitsemaan maailman. Mutta jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi ja lahjaksi iankaikkisen elämän.

Jeesus sanoo halvaantuneelle miehelle, jonka hän parantaa: Poikani, ole turvallisella mielellä; sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Matt 8:2 (KR 33/38) Uskon, että saman Jeesus tahtoo sanoa meille kaikille. Hän tahtoo päästää meidät vapaiksi, tahtoo sanoa: poikani, tyttäreni, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Kannan välillä sydämessäni kuin raskasta taakkaa, aivan turhaan. Syntini on jo sovitettu, eikä minun tarvitsisi muuta kuin tunnustaa syntini ja kääntyä, huutaa Jeesusta avuksi. Hän odottaa sitä, että saa osoittaa armoaan.

Sitten Herra antoi minun nähdä ylipappi Joosuan, joka seisoi Herran enkelin edessä. Saatana seisoi Joosuan oikealla puolella ja syytti häntä. Mutta Herran enkeli sanoi Saatanalle: "Herra nuhtelee sinua, Saatana! Herra, joka on valinnut Jerusalemin, käskee sinun vaieta! Eikö tämä mies ole tulesta temmattu kekäle?" Joosua seisoi enkelin edessä, likaiset vaatteet päällään. Enkeli sanoi palvelijoilleen: "Ottakaa likaiset vaatteet pois hänen päältään." Sitten enkeli sanoi Joosualle: "Katso, minä olen ottanut pois sinun syntisi ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin." Sak 3:1-4


Tänään, katsellessani alttaritaulun Jeesusta ja halvaantunutta miestä, ajattelin, että kenties edessä on aika, jolloin tämäkin kirkko täyttyy jälleen syntisistä, jotka kaipaavat armahdusta, ihmisille julistetaan heidän syntinsä anteeksi ja sairaita paranee. Ei sellaista showmeininkiä, vaan aitoa herätystä.

Tunnustakaa siis syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan. Jaak 5:16

Tiedättekö laulun Niin kuin on hanki valkoinen, Lasse Heikkilän Suomalaisesta messusta? Siinä lauletaan
"Jokainen muisto kunniaton, pois kirjoista taivahan pyyhitty on. Kun kaikki synnit on anteeksi annettu Jeesuksen ristin tähden."

Kaikki synnit.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta kirjoituksesta. Niin vapauttavaa! Kun muistaisikin alituisesti pyytää syntejäöän antekksi, nin ei tarvitsisi kulkea raskain mielin.

    Siunausta adventin aikaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos sulle ihanasta kommentista :)
    Totta, kunpa tosiaan muistaisi tyhjentää ne syntikuormat Jumalalle...

    Siunausta sunkin adventinaikaan!

    VastaaPoista