keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Olen arvokas, koska olen

Minua ei ole luotu turhaan. Elämälläni on tarkoitus.

Helposti ajattelen, että arvoni riippuu saavutuksistani ja siitä, onko minusta hyötyä. Se on kuitenkin vale. Se on vaarallinen vale. Voisi aivan hyvin olla niin, etten koskaan kykenisi mihinkään, ehkä juuri ja juuri hengittämään. Silti minun elämälläni olisi korvaamaton arvo, jota mikään ei voisi minulta riistää. Silloinkin minulla olisi oikeus elää ja minun elämälläni olisi tarkoitus.

Olemassaolo on itsessään arvokasta. Minut on luotu elämään, olemaan olemassa. Minut on luotu Jumalan kuvaksi ja hän on puhaltanut minuun elämän henkäyksen. Hän rakastaa minua. Siinä onkin elämälle kyllin tarkoitusta, olla Jumalan rakkauden kohteena ja heijastaa jotakin hänestä maailmalle.

Minut on luotu olemaan. Jumala on suunnitellut minut olemaan juuri minunlaiseni minä. Hänellä on kädessään palapeli, joka on maailma. Ja siinä palapelissä on paikka myös minulle. Jumala haluaa levittää rakkauttaan ja sovituksen sanomaa maailmaan meidän tavallisten kristittyjen kautta. Hän haluaa löytää ne ihmiset, joita meidän lähellämme on. Muilla ei kenties ole mahdollisuutta tavoittaa näitä ihmisiä.

Maailma, johon Jumala tahtoo meidän vaikuttavan, ei aina ole jossakin kaukana, vaan usein niin lähellä, että sille on tullut sokeaksi. Kunpa voisin elää jokaisen päivän avoimin silmin, niin että oikeasti näkisin ihmiset ympärilläni niin kuin Jumala heidät näkee ja sydämeni voisi murtua heidän puolestaan.

Ihmiset ovat hukassa ja kadonneita ilman Jeesusta ja meidät kaikki kristityt on lähetetty kertomaan hyvä sanoma. Jeesus on kuollut ristillä ja sovittanut jokaisen ihmisen Jumalan kanssa. Hän on kärsinyt rangaistuksen meidän ja kaikkien muidenkin ihmisten syntien puolesta. Jokainen, joka nyt uskoo Jeesukseen, saa syntinsä anteeksi ja lahjaksi uuden elämän. Minun tehtäväni ei ole käännyttää ketään, ainoastaan kertoa hyvät uutiset siitä, mitä Jeesus on jo tehnyt.

Tehtävän suuruuden edessä koen halua juosta karkuun, en pysty siihen. Jumala ei kuitenkaan vaadi minulta jotain suuria saavutuksia ja akrobaattitemppuja. Hän tahtoo vain minun olevan aito oma itseni, rehellinen hänelle ja ihmisille. Ja kun kuljen hänen kanssaan, Jumala vaikuttaa minussa sen, että alan tahtoa samoja asioita kuin hän. Ja Hän on myös edeltäkäsin valmistanut teot, joissa minä saan kulkea:

Ef 2:10 (KR 33/38) Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.

2 kommenttia: