sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Hän ei ole enää täällä

Jeesus kuoli pitkäperjantaina. Hän kuoli ristillä sen vuoksi, mistä Jesaja jo satoja vuosia aiemmin profetoi, "Herra pani kaikkien meidän syntivelan hänen kannettavakseen." Jes 53:6 ja "Herra näki hyväksi, että hänet ruhjottiin, että hänet lävistettiin. Mutta kun hän antoi itsensä sovitusuhriksi, hän saa nähdä sukunsa jatkuvan, hän elää kauan ja Herran tahto täyttyy hänen kauttaan. Ahdistuksensa jälkeen hän näkee valon, ja Jumalan tunteminen ravitsee hänet. Minun vanhurskas palvelijani tekee vanhurskaiksi monet, heidän pahat tekonsa hän kantaa" Jes 53: 10-11

Jeesus "oli määrä haudata rikollisten joukkoon, mutta rikkaan haudassa hän sai leposijansa". Miltä opetuslapsista mahtoi tuntua kun Jeesus kuoli? Kun hänet vietiin pois ja haudattiin. Eiväthän he ymmärtäneet, ei kukaan voinut aavistaa, että näin oli tarkoitettu. Sitten kolmantena päivänä naiset, jotka olivat seuranneet Jeesusta viimeiseen saakka, tulivat haudalle voidellakseen hänet. Vaan mitä he kohtasivatkaan. Hauta oli tyhjä ja enkeli sanoi naisille: Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista.Pekka Simojoki laulaa jossain laulussa:

Halleluja, tulkaa katsomaan
Hän ei ole enää täällä
Halleluja soikoon maailmaan:
Hän ylösnoussut on.

Jeesus ei ole enää haudassa, vaan hän elää tänäänkin :) Hän näkee sinut siinä tietokoneen ääressä ja uskon että hän hymyilee ja tahtoo puhua sinulle. Ehkä hän sanoo jotain sellaista kuin: "Minä olen tässä. Minä kuolin kerran, mutta nousin kuolleista ja nyt minä elän ja tahdon sinunkin elävän kanssani."

Ylösnousemisensa jälkeen Jeesus ilmestyi 40 päivän aikana opetuslapsilleen ja sitten nousi taivaaseen. Siellä hän istuu Isän oikealla puolella ja rukoilee puolestamme. Mutta Pyhän Hengen kautta Jumala on edelleen kanssamme täällä maan päällä. Ja eräänä päivänä Jeesus tulee kruunattuna kuninkaana takaisin.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, Anna, että olet jatkanut kirjoittamista pikku tauon jälkeen. Hienoa siksikin, että sinulla on sanottavaa ja siksi, että uskallat pohtia asioita avarasti. Kiitos, että jaat löytöjäsi meille muille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos rohkaisusta, Hitunen :)

    VastaaPoista