keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Jooga ja kristityt

Löysin netistä tällaisen mielenkiintoisen videon Joogasta ja kristityistä. Mitä ajatuksia se teissä herättää?John MacArthurista en tiedä paljoakaan. Kuitenkin hän tuo mielestäni selkesti esiin evankeliumin ja kristinuskon olennaisimmat asiat.

5.2.11 lisäys: Niin ja vielä vähemmän tiedän tuosta toisesta haastateltavasta Doug Pagittista, mutta en allekirjoita sitä, mitä hän sanoo: "Jesus's agenda is a whole life, a complete life and a healed life". Joo, kyllä Jeesus paransi ja eheytti ihmisiä ja tekee sitä yhä, mutta Raamatun mukaan Jeesus tuli ennen kaikkea palauttamaan meidät yhteyteen Jumalan kanssa ja pelastamaan meidät synnin ja kuoleman vallasta.

6 kommenttia:

 1. Minulla on ollut siitä asti, kun lähdin seuraamaan Jeesusta, selkeä käsitys joogan suhteen. Jooga ei kuulu uskovan kristityn elämään.
  John MacArthuria en tunne, mutta mielestäni hän perustelee kantansa hyvin.

  Yleensäkään mikään sellainen, mikä liitetään New Ageen ei kuulu kristittyjen elämään.
  Kun 80-luvulla alettiin enemmän puhua New Agesta, perehdyin asiaan aikalailla. Kirjahyllyssäni on monta kristillistä kirjaa aiheesta.

  Kiva, kun otit aiheen esille :)

  Siunausta marraskuun päiviin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista nurkkalintu! Olen viime aikoina pohtinut joogaa ja sitä, miten kristittynä siihen suhtaudun. Koulukaverini harrastaa joogaa on hyvin perehtynyt asiaan ja on ollut mielenkiintoista kuulla häneltä siitä.

  Olen itse samaa mieltä kuin John MacArthur ja Doug Pagitt ei mielestäni tossa pätkällä edusta edes raamatullista kristinuskoa. Eihän Jeesus tullut tekemään meistä kokonaisia ja ehjiä ja terveitä, vaan vapauttamaan meidät synnin ja kuoleman kirouksesta.

  Olen samaa mieltä, Jooga ei kuulu kristitylle ja se perustuu täysin päinvastaiseen filosofiaan, kuin mitä Raamattu opettaa.
  Ajattelin myöhemmin kirjoittaa aiheesta vielä lisää :)

  Nyt yksi toinen kaveri on pyytänyt mua naurujoogaan ja tuntuu yllättävän vaikealta perustella miksi en halua ja näen joogan haitallisena.

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö muuten jotain hyvää kirjaa aiheesta, nurkkalintu?

  Siunausta sullekin ja valoa synkkiin päiviin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Anna :)

  Usko Jeesukseen Kristukseen riittää perusteluksi. Joogan juuret ovat muualla kuin Jumalassamme.
  Ne ovat aika haastavia tilanteita, kun yrittää valaista kavereita....
  Rukoilen puolestasi, että löydät oikeat sanat.

  Ei tule mieleeni mitään kirjaa, joka koskee pelkästään joogaa....
  Pengastan vähän kirjahyllylläni ja katson, mitä nuo minun kirjani joogasta kertovat.
  Netin kautta saattaa löytyä paremmin vinkkejä.

  VastaaPoista
 5. Hei taas!
  Otin hyllystä Oili Mäki-Tirkkosen kirjan Väkevät eksytykset (Päivä Oy, 1983). Sivuilla 16-20, kappaleessa Kenen riveissä seisot, hän kirjoittaa joogasta varoitusmielessä mm. näin:
  "Jos kaunistelemme itsellemme ja toisille, että muka menemme VAIN voimistelemaan, olemme petoksen sisällä, sillä muussa tapauksessa olisimmekin menneet voimisteluseuroihin.
  Ei edes joogan ensimmäinen osa ole vaaraton, koska jokainen liike on harkittu symboli buddhan hengen lepyttämiseksi; tämän koin todeksi, kun seurasin Delhissä tanssikoulun opetusta. Opettaja suoraan luennoi jokaisen liikkeen uskonnollista merkitystä,..."

  Tämäkin vahvistaa meitä uskomaan, että jooga on eksytystä.

  VastaaPoista
 6. Löysin blogisi Nurkkalinnun kautta ja samaa mieltä olen kuin Nurkkalintu, jooga ei kuulu kristityn elämään. Jooga, vaikka sitä markkinoidaankin liikuntamuotona, on todellisuudessa (peiteltyä) uskonnonharjoittamista l. epäjumalanpalvontaa. Harjoitusten nimetkin viittavat siihen.

  Itse kävin vuonna 2000 muutamia tunteja kansalaisopistossa joogatunneilla, en ollut vielä uskossa silloin. Siellä oli kaikenlaisia aurinkotervehdyksiä eli auringonjumalan palvontaa. Ennen uskoontuloani olin kiinnostunut kaikenlaisesta tällaisesta itämaisesta, kuten monet nykyään ovat, jokin minua onneksi jo silloin esti hurahtamasta niihin enkä tuntenut niitä omikseni, aistin jotain epämiellyttävää niissä.

  Nykyään näen hyvin selvästi, mistä pimeyden lähteistä itämaiset uskonnot, joogat ja New Age ammentaa, ja kristityn on parempi pysyä niistä kaukana. Luin aikoinaan sellaisen Esko Halmeen kirjan kuin Operaatio Uusi Aika ja se oli hyvin valaiseva kaikenkaikkiaan.

  VastaaPoista