sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Pois sosiaalisista medioista, ulos sosiaaliseen ELÄMÄÄN!

Juuri tänään pohdittiin kaverin kanssa, että pitäisikö poistaa facebook-tili, kun se vain sitoo ja vie aikaa. Netin käyttö hallitsee ihan liian suuresti elämääni ja facebookin selailu on yksi osa sitä.

Ja äsken juuri löysin lukemieni blogien listalta tämän kirjoituksen:
Facebookin vaarat

Kyllähän minä olen periaatteessa suurimman osan tuosta tiennytkin, mutta en ole vain välittänyt. Kannattaisi varmaan alkaa välittää ja tehdä asialle jotain. Mutta onko mitään tehtävissä?

Eniten harmittaa, että koskaan olen luonut facebookiin tilin. Ne jutut, mitä joskus olen nettiin kirjoittanut ja kuvat, mitä olen nettiin ladannut, ei poistu koskaan. Yksi syy, miksi käytän vielä facebookia, on ollut se, että kun olen sinne kerran mennyt ja laittanut tietoni sinne, niin en niitä kumminkaan saa pois, joten miksi enää välittää.

Muita syitä taas löytyy iso liuta, se nyt vain on helppo tiedotuskanava ja jos en kuuluisi sinne, jäisin jostain paitsi. Lisäksi joidenkin ihmisten kanssa on tullut pidettyä yhteyttä, joiden kanssa tuskin muuten tulisi. Kynnys soittamiseen on suurempi, kuin netissä viestin laittaminen.

Tekosyitä? En tiedä, mutta uskon, että siitä seuraisi oikeasti paljon hyvää, jos sulkisin fb-tilin. Sitten jäisi tämä blogi, josta voisin myös luopua. Ja foorumeita, joita en myöskään välttämättä tarvitse. Tarvitsenko mitään sosiaalista mediaa välttämättä? Hyvä kysymys.

"Älkää tuhlatko elämäänne" - pyytää Paul Washer tällä videonpätkällä, nimeltä Get off facebook, BE A MAN.

7 kommenttia:

 1. Oon miettiny samaa. Facebookiin jää helposti koukkuun. En kuitenkaan aio poistaa profiiliani. Sen sijaan yritän vähentää sen käyttöä. Sieltä kuitenkin pystyy helposti seuraamaan mitä kavereille kuuluu. Nyt kun opiskelen, niin en ota opistolle mukaan kannettavaani kuin ehkä joskus harvoin. Tietoinen valinta. :)

  VastaaPoista
 2. Joo, koukkuun jää ja on vaikea päästä pois. Hienoa, että oot pystynyt vähentämään facebookin käyttöä! Ois kyllä vapauttavaa olla joskus kokonaan ilman konetta ja nettiä :)

  VastaaPoista
 3. Olen ihan pihalla näistä facebookeista ja twittereistä.

  VastaaPoista
 4. Se on hyvä juttu, nurkkalintu :)

  VastaaPoista
 5. Lisäisin Anna sut mun facebook-kaveriks, mut en tiiä sun koko nimee. :)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Ai, no jos haluat, niin mä voin kai lisätä sut, kun näen sun nimen tuolta lukijoista..

  VastaaPoista