sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Maailman suurin voima

Jos en uskoisi Jumalaan ja luottaisi Raamatun olevan totta, sanoisin, että maailman kaikista suurin voima on pelko. Ainakin minun elämääni pelko ohjailee, rajoittaa ja lamaannuttaa käsittämättömän paljon. En elä sellaista elämää, kuin haluaisin enkä tee niitä tekoja, mitä haluaisin, koska pelkään.

Raamattu todistaa kuitenkin, että on olemassa pelkoakin suurempi voima. Rakkaus.

"Jumalan rakkaus on saavuttanut meissä täyttymyksensä, kun me tuomion päivänä astumme rohkeasti esiin. Sellainen kuin Jeesus on, sellaisia olemme mekin tässä maailmassa. Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta; se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa." 1. Joh 4:17-18

Pelkoa ei rakkaudessa ole. Siellä, missä rakkaus hallitsee, pelko joutuu väistymään! Tällaista täydellistä rakkautta ei löydy ihmisiltä, vaan ainoastaan Jumalalata. Häneltä, josta sanotaan:" Jumala on rakkaus." Jumalan rakkaus on tullut konkreettisesti ilmi Jeesuksessa Kristuksessa.
Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. Siinä on rakkaus -- ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. 1. joh 4:9-10
Entä kun pelottaa, kuinka voin olla varma Jumalan rakkaudesta? Kuinka voin olla varma siitä, että Jumalan rakkaus on todella voimakkaampi, kuin kaikki ne pelot, jotka yrittävät minua nujertaa? Tässä on yksi suosikkikohtani Raamatusta:
 Mitä voimme tästä päätellä? Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Kun hän ei säästänyt omaa Poikaansakaan vaan antoi hänet kuolemaan kaikkien meidän puolestamme, kuinka hän ei lahjoittaisi Poikansa mukana meille kaikkea muutakin?  Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala -- mutta hän julistaa vanhurskaaksi! Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus -- mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme! Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka?On kirjoitettu: -- Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken aikaa, meitä kohdellaan teuraslampaina.  Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room 8:31-39 (korostus minun lisäämäni)
Yhdessä Tenth Avenue Northin kappaleessa (Healing Begins, muistaakseni), on yksi säe, jossa lauletaan: "Fear is just a lie, open up your eyes." Uskon, että pelko on valhe, joka haihtuu kuin aamukaste auringon noustessa, kun totuus tulee. Uskon, että totuus on Jumalan rakkaus.

Sananlaskut ovat täynnä syvää viisautta ja kun hain nettiraamatusta sanalla pelko, löysin tällaien helmen:
Joka ihmisiä pelkää, on pelkonsa vanki, joka luottaa Herraan, on turvassa. Sananl. 29:25
Kunpa luottaisin aina Herraan! 


2 kommenttia:

  1. Vain Jumalan rakkauteen luottaen ja turvautuen pelon vankilan ovet avautuvat kuin kauan sitten aukesivat tyrmän portit ja kahleet katkesivat Paavalin ja Siilaan laulaessa ja ylistäessä Jumalaa pelkonsa keskellä. Rohkeus voitti.
    Omalla kohdallani huomaan murehtimisen olevan oma vankilani. Vaikka sydämessään luottaa ja tietää, että voi ja saa luottaa Jumalaan, silti pelon väristykset hiipivät selkäytimeen salakavalasti ja murehtiminen kasvaa kuin alamäkeen vierivä lumipallo. Ei JUmala halua meidän haaskaavan elämäämme pelkoon, katkeruuteen, murehtimiseen tms. Jumala haluaa nähdä meidän iloitsevan jokaisesta annetusta hetkestä!
    Siunausta päiviisi! Kuljetaan luottaen eteenpäin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tinttarus :) ja siunausta sinullekin

    VastaaPoista