sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Elät elämää, jolla on merkitys!

Taisin edellisessä kirjoituksessa sanoa haaveilevani siitä, että voisin tehdä jotain merkityksellistä joskus jossain. Helposti kuitenkin unohdan, että elämä on tässä ja nyt. Jos haluan tehdä jotain merkityksellistä, minun on tehtävä sitä jo tänään. 

Jos haaveilen, ettei vanhusten tarvitsisi kärsiä yksinäisyydestä, niin eikö minulle pitäisi olla tärkeintä pitää huolta omista isovanhemmistani? On helppo haaveilla jostain suuresta ja hienosta tavoitteesta, mutta vaikeampaa on muistaa elää sitä unelmaa todeksi arjen pienissä asioissa. 

Luulen, että lopulta ne kaikkein pienimmiltä ja kenties merkitysettömiltäkin tuntuvat teot tai tekemättä jättämiset ovat niitä kaikkein tärkeimpiä ja merkityksellisimpiä. Vaikkapa se, että äiti päivä toisensa jälkeen toistaa samat rutiinit, syöttää ja nukuttaa lapset, on aivan järisyttävän merkityksellinen asia, jolla on valtaisa vaikutus. Ja vaikka ei olisi perhettä, niin uskon, että jokainen meistä muuttaa maailmaa omalla paikallaan. 

Jos jahtaan kuuta taivaalta tai lammen pinnasta, en ikinä saa sitä kiinni.  Luulen, että samoin käy, jos minulla on unelma jostain suuresta ja tähtään sitä kohti, mutta en näe jokapäiväisen ja tavallisen elämäni merkitystä.  Jos tajuaisin, kuinka merkityksellisiä jokapäiväiset, pienet tekoni ja valintani ovat, niin varmasti haluaisin elää arjessani lähellä Jumalaa ja tehdä hänen tahtonsa.  

Muistaakseni se oli Tapani Suonto, joka sanoi joskus jossain puheessaan, että jos haluat etsiä Jumalan tahtoa ja johdatusta, niin tee se, mikä on edessäsi, siis se, mikä sinun pitääkin tehdä (Jos olet perheellinen, pidä huolta perheestäsi, jos olet väsynyt, mene nukkumaan jne) Silloin olet jo Jumalan johdatuksessa ja teet hänen tahtonsa. Opin tästä kaksi asiaa. Sen, että Jumalan tahto on usein hyvin arkisia asioita ja kuuliaisuutta arjessa. Lisäksi opin sen, että Jumala ei tahdo, että laiminlyön yöuniani. ( vaikka tein sen jo...)

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Päivän Sana tuossa oikealla muistuttaa yhdestä tärkeästä tehtävästämme: toivotamme rauhaa Jerusalemille ja koko Israelille.

  Hyvää juhannusta ja siunattua kesää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista nurkkalintu!

  Nyt on myöhäistä toivottaa enää juhannusta, mutta hyvää ja siunattua kesää sinulle kuitenkin :)

  VastaaPoista