sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

En päivääkään vaihtaisi pois

Täytän pian 27 vuotta. Tuntuu hurjalta tajuta, kuinka paljon elämää on jo takana. Lueskelin juuri vanhoja päiväkirjojani ja palasin menneisiin vuosiin.

Moni asia on muuttunut, mutta kuitenkin olen yhä se sama pieni tyttö, jolla oli suuria haaveita. (Kuinka moni niistä haaveista on toteutunut?) Sydämessäni asuu myös se teinityttö, joka oli toisaalta niin ehdoton ja toisaalta kovin epävarma. Onneksi olen jo aikuinen ja voin ottaa rennommin, mutta jotain olen ehkä menettänyt. Löydän sisimmästäni myös sen nuoren kaksikymppisen naisen, joka oli kaikkialla ulkopuolinen ja yksinäinen. Nyt minulla on ystäviä ja ihana seurakunta. Jumala on tehnyt suuria asioita ikään kuin huomaamattomasti, niin, etten tajua aina kiittää. 

Olen vuosien aikana muuttunut ja kuitenkaan en ole. Koko elämäni on kaiverrettuna sydämeeni, eikä se koskaan katoa minusta. Elämänkokemukseni ovat kuin miekka, joka on lävistänyt sydämeni. Kun puhun jostain asiasta, jonka olen elänyt läpi, tiedän mistä puhun. Elämänkokemukseni ovat lahjaa Jumalalta. Tuntuu rajulta sanoa näin, mutta uskon, että jokainen niistä on tavallaan koitunut parhaakseni. Jumala on kuljettanut minua teitä, joita en ole aina itse voinut valita, mutta hän on ollut minun kanssani elämäni jokaisessa hetkessä. Niissäkin, joita en muista.

Kunpa en koskaan unohtaisi sitä pientä lasta, joka olin. Kunpa en koskaan unohtaisi sitä pikkukoululaista, teiniä ja nuorta aikuista, joka minä olen ollut. Kunpa en väheksyisi ainuttakaan tilannetta elämässäni, vaan voisin muistaa kaiken ja kiittää Jumalaa siitä, että hän on ollut kanssani. Aina.

"Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt" Psalmi 103:2


2 kommenttia:

  1. Hei Anna! Olit mielessäni tässä yhtenä päivänä, vaikka en ole pitkiin aikoihin käynyt blogissasi, sillä luulin sinun lopettaneen bloggaamisen. Sitten tänään huomasin sinut oman blogini lukijalistassa - iloinen yllätys! Ja entä nämä tekstisti - kiitos niistä kypsistä ajatuksista, joita jaat meille muille. Onnea vanhenemisen johdosta ja siunausta elämääsi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos piristävästä kommentistasi Hitunen! :) En ole lopettanut bloggaamista, mutta olen päivitellyt vain tosi harvakseltaan. Tuntuu, ettei oikein ole kirjoitettavaa ja mietin, että kiinnostavatkohan arkiset mietteeni ketään. Kiitos paljon onnitteluista! Siunausta elämääsi ja aurinkoista kevättä :)

    VastaaPoista