maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kestävä rauha

"Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon"

Nämä Jeesuksen sanat on talletettuna Johanneksen evankeliumiin 14 lukuun. (Joh 14:27)

Jeesus tiesi, että tämä maailmakin voi luvata antaa meille rauhan, mutta se rauha on lopulta valetta. Vaikka ympärillämme olisi rauha ja meillä itsellämme rauhallinen olo, niin jos meillä ei ole rauhaa Jumalan kanssa, meidän rauhamme on vain harhaa ja petosta. 

Maailman antama rauha kestää ehkä niin kauan, kuin olosuhteet ovat suotuisat, eikä mikään uhkaa meitä, tai niin kauan kuin pystymme säilyttämään oman mielenrauhamme. 

Entä sitten, kun ulkoinen rauha riistetään? Tai entä jos tunteet lyövät ylitsemme niin, ettemme kykene enää hallitsemaan pelkoamme. Meidän oma rauhallisuutemme ei kestä elämän myrskyissä. Viime päivät ovat näyttäneet myös sen, että maailmanrauhakin on lopulta hyvin hauras.  

Onko tässä maailmassa mitään pysyvää? Onko tällä maailmalla, joka etsii omaa tuhoaan, mitään toivoa?

Raamatun mukaan meillä on toivo, joka elää.

Jeesus Kristus, Jumalan Poika tuli itse ihmiseksi ja kärsi rangaistuksen meidän synneistämme (eli kaikista pahoista teoistamme, joiden takia meillä ei ole rauhaa Jumalan kanssa)

Hän, joka oli pyhä ja synnitön, otti koko maailman ihmisten synnit päälleen, ja kuoli ristillä, kärsien rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Jeesus kuoli sovittaakseen meidät Jumalan kanssa, jotta meillä olisi rauha Jumalan kanssa. Jokainen, joka uskoo Jeesukseen, saa syntinsä anteeksi ja iankaikkisen elämän. 

Jeesuksen antama rauha ei siis perustu tunteisiin tai olosuhteisiin, vaan siihen, että Hän on sovittanut meidät. Niin kauan, kuin yritämme etsiä rauhaa itsestämme, meillä ei ole rauhaa. Vasta, kun Jeesus antaa oman rauhansa meillä on todella rauha, jota kukaan ei voi meiltä riistää. 

Jeesuksen antama rauha kestää kaikissa olosuhteissa ja tunnetiloissa, sillä se on tosiasia, joka ei muutu. Ja kuten sanonta kuuluu "totuus ei pala tulessakaan"

Jumala ja totuus on se, mikä pysyy kun kaikki horjuu. Ja maailmalla on toivoa. Jobkin tiesi sen suuressa tuskassaan, kun hän sanoi: 

"Mutta minä tiedän lunastajani elävän, ja viimeisenä hän on seisova multien päällä. " Job 19:25 (KR 33/38)


P.S. Rukoillaan rauhaa Ukrainaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti