torstai 27. maaliskuuta 2014

Voiko yksinäisyyteen kuolla?

Me helsinkiläiset olemme bonganneet tämän kysymyksen varmasti joskus bussipysäkiltä tai metrolaiturilta, kun HelsinkiMissio on mainostanut tekemäänsä seniorityötä. Mainokset ovat olleet puhuttelevia ja riipaisevinta on, että yksinäisyyteen todella voi kuolla..ja vanhukset niin helposti unohtuvat ja jäävät yksin.

Kun nyt googletin noita mainoksia, niin minulle tuli hurja ikävä omia isovanhempiani, jotka asuvat ihan liian kaukana...ja tunnen nyt piston sydämessäni kun en ole muistanut soitellakaan.

Haluaisin elämäni aikana tehdä jotain merkityksellistä.  Jos voisin muuttaa jotain tässä maassa, niin   haluaisin ettei kenenkään vanhuksen tarvitsisi jäädä yksin. Haluaisin tehdä oman pienen osani sen eteen,  että vanhukset voisivat löytää Jumalan,  pelastuksen ja pääsisivät taivaaseen. Jumalalla on niin valtava sanoma vanhuksillekin. Syyllisyyttä ei tarvitse enää kantaa, sillä Jeesus on kuolemallaan lahjoittanut anteeksiannon ja rauhan ja iankaikkisen elämän.  Hän tahtoo olla läsnä jokaisessa elämämme päivässä ja hänelle voi kertoa kaiken. Jumala odottaa jokaista vanhusta luokseen kotiin taivaaseen, eikä tahtoisi kenenkään menevän kadotukseen.

Mitä minä voisin tehdä, ettei kenenkään tarvitsisi kuolla yksinäisyyteen? Mitä juuri minä voin tehdä ettei kukaan kuolisi kuulematta sinusta ja ikuisesta elämästä, joka on tarjolla Jeesuksessa?

2 kommenttia:

  1. Koska omat isovanhempasi ovat kaukana, voisit ryhtyä helsinkiläisen vanhuksen ystäväksi, avustajaksi jne. Isovanhempasi varmasti ilahtuvat kirjeistäsi tai korteista, jos eivät osaa käyttää tietokonetta, jolla voisitte chättäillä... jokainen voi tehdä no nyt jotain merkityksellistä.

    VastaaPoista
  2. Oho, olinpa unohtanut vastata tähän yli vuosi sitten tulleeseen kommenttiin! Olet aivan oikeassa, voin jo nyt tehdä paljon! Haluaisin olla jollekin vanhukselle ystävä, olen sitä todella miettinyt, mutta työn oheen on hankala mahduttaa vapaaehtoistyötä. Siksi toivonkin, että se tulisi ikään kuin luonnostaan, että Jumala voisi johdattaa mulle jonkun vanhuksen ystäväksi. Ja tuo oli mainio idea, että voin lähettää kortin tai kirjeen isovanhemmilleni! :)

    VastaaPoista