sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Alfakurssille?

Vaikka olen ollut kristitty ja uskossa melkeinpä koko ikäni, niin kaipaan silti mahdollisuutta paneutua uskon perusasioihin. Olenkin harkinnut, että menisin jossain vaiheessa alfakurssille, joka on kaikille avoin kurssi kristinuskon perusasioista. Alfakurssi.fi -nettisivut eivät juuri nyt toimi, mutta poimin tämän jostain muualta netistä:

A= Avoin jokaiselle kristinuskon ja elämän peruskysymyksistä kiinnostuneelle
L = Luentoja ja hauskaa yhdessäoloa
F = Fanaattisuus ei kuulu Alfaan
A = Ateria, avoimuus, toinen toisista välittäminen

Kurssi on maksuton, mutta kurssikirja varmaankin maksaa muutaman euron. Ympäri Suomea eri seurakunnat järjestävät alfakursseja. Kursseja alkaa keväällä ja syksyllä ja oon ite ehkä menossa syksyllä.

Jos joku teistä kiinnostui, niin kannattaa ottaa selvää järjestetäänkö omalla paikkakunnalla alfakurssia. Se voi olla hyvä tapa tutustua kristinuskoon ja pohtia isoja kysymyksiä yhdessä muiden kanssa, avoimessa ilmapiirissä.

Onkohan lukijoissa muuten ketään, kellä olis kokemuksia kurssista?

6 kommenttia:

 1. Mä tuun sit samalle kurssille, mihin sä meet. :)

  VastaaPoista
 2. Heh, ei mun ollut tarkoitus houkutella ketään samalle kurssille, oon pahoillani jos valitsin sanani väärin...tääl tulee niin helposti väärinymmärryksiä. Ajattelin vaan mainostaa tota kurssii, et sellanen on olemassa. Ja oon kuullut siitä paljon hyvää.

  VastaaPoista
 3. Itse kävin alfan viime keväänä, kun sellainen "sattui" kohdalle. :) Olin sitä jo monta vuotta miettinyt. Kurssi oli kokonaisuudessaan mahtava ja voimaannuttava. Muiden kurssilaisten kanssa syntyi hieno luottamussuhde ja asioista saattoi keskustella yhdessä, pohtia ja lupa oli myös olla aivan hiljaa. Viikonloppu jäi parhaiten mieleen, siitä saan voimaa edelleen! Opin paljon uutta kristinuskosta ja omasta uskostani, joka toden totta vahvistui kurssin myötä. Eniten jäin kaipaamaan "seurakuntayhteyttä", jota sain kokea tapaamisissa. Ehkä käyn kurssin vielä joku päivä uudelleen, sillä jokainen kerta on erilainen eri ihmisten ja oman elämäntilanteen ansiosta.

  Suosittelen lämpimästi! Siunausta!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla kokemuksiasi Blue_me , toihan kuulostaa tosi kivalta :) Siunausta sullekin!

  VastaaPoista