keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Minä olen...

...Jumalan silmissä arvokas.

Mietin joskus, mihin ihmisarvoni perustuu. Välillä tuntuu siltä, että meidän ihmisten pitäisi olla tuottavia ja hyödyllisiä yhteiskunnan jäseniä, ennen kuin elämällämme on mitään arvoa. Sellainen tuntuu julmalta ajattelulta. Entä kaikki ne, jotka eivät koskaa ole voineet olla "hyödyksi" kenellekään?

Jokaisella ihmisellä on arvo, jotka kukaan ei voi häneltä viedä. Nimittäin Jumalan asettama arvo, joka perustuu luomiseen ja Jeesuksen ristinkuolemaan.

Jumalan silmissä jokainen on arvokas ja korvaamaton, koska Jumala on hänet luonut. Vaikka ihminen on tehnyt syntiä ja kääntänyt selkänsä Jumalalle, ihmisen arvoa se ei koskaan voi poistaa, eikä tehdä tyhjäksi sitä tosiasiaa, että Jumala rakastaa luomaansa ihmistä. Jumalalle aivan jokainen ihminen on arvokas ja kallis, riippumatta siitä millaisessa tilanteessa ihminen on

Itseasiassa juuri meitä, langenneita ihmisiä, Jumala rakasti niin paljon, "että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän". Hän maksoi meistä hinnan, jota kalliimpaa ei kukaan voi maksaa. hän antoi oman poikansa kuolemaan ja laittoi hänen päälleen kaikki meidän syntimme, jotta hän kärsisi rangaistuksen meidän puolestamme.

"Meistä ei ollut itseämme auttamaan, mutta Kristus kuoli jumalattomien puolesta, kun aika koitti. Tuskin kukaan haluaa kuolla edes nuhteettoman ihmisen puolesta; hyvän ihmisen puolesta joku ehkä on valmis antamaan henkensä. Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." Room 5:6-8

Arvoni ihmisenä ei siis perustu siihen, mitä teen. Käsittääkseni ihmisarvoni perustuu siihen, että olen Jumalan luoma, ja että Jeesus on kuolemallaan maksanut hinnan synneistäni. Ne ovat asioita, joiden eteen minä en ole voinut tehdä mitään, ne asiat vain ovat.

Jumala on lunut meidät "sisintämme myöten" ja punonut meidät äitimme kohdussa. Jokainen ihminen on ihme. Meillä on korvaamaton arvo, jonka lähteenä ja antajana on Jumala, ja jonka eteen emme voi tehdä muuta, kuin olla olemassa. Oleminen on arvokasta.

Nyt kun saisi teorian käännettyä käytäntöön. Paljon sanoja, mutta kunpa osaisin elää muistaen, että kaikki ihmiset ovat arvokkaita. Kunpa muistaisin, kuka antaa ihmiselle arvon.

2 kommenttia:

  1. Niinpä. Emme ole itse luonut itseämme, vaan Jumala loi meidät, ja Jumala ei tee virheitä.

    VastaaPoista
  2. Totta :) sen kun oikein vielä sisäistäis..
    Siunausta!

    VastaaPoista