tiistai 6. syyskuuta 2011

Hän antaa enkeleilleen käskyn...

...varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.

Blogissa Aamun ensimmäinen on koskettava kirjoitus enkeleistä, ja se inspiroi kirjoittamaan omista kokemuksistani. Ylläoleva pätkä on psalmista 91, joka alkaa sanoin: "Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa"...siinä siis puhutaan Jumalan lapsista. Jumala antaa enkeleilleen käskyn varjella meitä kaikilla teillämme.

En ole koskaan nähnyt enkeleitä, mutta tiedän, että niitä on, koska Raamattu puhuu niistä. Joskus kun olen pelännyt ja pyytänyt Jumalalta turvaa, hän on antanut minun ikään kuin aavistaa, että puolellani on taivaallinen sotajoukko, jota hän itse johtaa, ja minä saan olla ihan rauhassa. Eivätkä ne ole mitä tahansa kiiltokuvien herkkiä tyttöjä, vaan sotilaita.

Jos pelkäät tänään, niin muista, että kun Jumala on sinun puolellasi, kuka voisi olla sinua vastaan! Room 8:31 Vaikka olisit yksin ja peloissasi, olet Jumalan siipien suojissa, Jeesus itse on vierelläsi ja hänellä on käskettävänään suuri taivaallinen sotajoukko enkeleitä. Hän suojelee ja varjelee sinua ja sinä olet turvassa joka hetki. Ei hiuskarvasikaan putoa päästäsi hänen sitä tietämättä.

***

Arveluttaa puhua enkeleistä, sillä nykyään ne ovat muodissa, ja valitettavasti tuntuu, että ihmiset ovat kiinnostuneempia enkeleistä kuin elävästä Jumalasta. Esim. kirja Enkeleitä hiuksissani on valtavan suosittu ja kun luin sen kirja-arvostelun netistä, järkytyin.

Hyväntahtoinen, kiiltokuvankaunis enkeli ehkä vaikuttaa paljon houkuttelevammalta kuin Jumala, jota ei voi hallita tai Jeesus, joka riippui ristillä. Kukaan muu ei voi kuitenkaan pelastaa meitä, synnin, kuoleman ja saatanan vallasta, kuin Jeesus Kristus, joka kuolemallaan maksoi hinnan meidän synneistämme. Enkeliusko on suurta harhaa ja valhetta, ja se eksyttää ihmisiä pois pelastuksesta ja iankaikkisesta elämästä, joka on yksin Jeesuksessa ja hänen ristinkuolemassaan.

Jumala kieltää yksiselitteisesti palvomasta ja rukoilemasta mitään muuta kuin häntä
"Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka johdatin sinut pois Egyptistä, orjuuden maasta. "Sinulla ei saa olla muita jumalia. "Älä tee itsellesi patsasta äläkä muutakaan jumalankuvaa, älä siitä, mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, mikä on alhaalla maan päällä, äläkä siitä, mikä on vesissä maan alla. Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala.
Jotkut uskovat, että enkelit välittävät jotain salaista tietoa. Raamatulla on kuitenkin tähän jyrkkä vastaus:
Julistipa kuka tahansa teille evankeliumia, joka on vastoin meidän julistamaamme -- vaikkapa me itse tai vaikka taivaan enkeli -- hän olkoon kirottu. Gal 1:8
Enkeleihin turvautuminen saattaa tuntua kristilliseltä. Kuitenkin se on suurta harhaa! On valtava ero siinä, mitä Raamattu opettaa enkeleistä ja siinä, mitä ns. New Age opit niistä opettavat. Minä en kuitenkaan ole niin perehtynyt aiheeseen, että suosiolla jätän sen viisaammille :)

5 kommenttia:

 1. Luotan Raamatun sanaan. Olen monesti elämässäni saanut tuntea tuon taivaallisen sotajoukon osallisuuden varjeluksissa. On totta, että liian usein enkelit mielletään suloposkisiksi siivekkäiksi kiiltokuvaenkeleiksi. Itsekin olen lukuisat vuodet kerännyt enkelihahmoja. Niitä on kodissamme hurjat määrät. Ne ovat minulle esineitä. Raamatun Jumalan sanassaan kertoma enkeli on jotain aivan muuta. "Hän antaa enkeleilleen käskyn..." Hän, jota meidän tulee rakastaa, Hän, jonka puoleen kääntyä rukouksin ja huokaisuin, Hän, joka kulkee rinnallamme, yksin Hän. Ja Hänen alaisuudessaan uskon enkeleiden olevan osallisina elämäämme. Heidän puoleensa emme käänny, he ovat läsnä ja osallisina elämäämme Hänen käskyläisinään.

  Siunattua keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Sekä kirjoituksen että kommentin perään saan sanoa: AMEN!

  VastaaPoista
 3. Totta, Tinttarus, on niillä kiiltokuvaenkeleilläkin paikkansa :), itsekin ihastelen enkeliesineitä. Mutta kuten hyvin sanoit, me ei käännytä enkeleiden puoleen, vaan yksin Jumalan...Siunausta sinullekin!

  Kiitos kommentista Nurkkalintu ja siunausta :)

  VastaaPoista
 4. Hei, Anna!
  Linkitin tänään tämän postauksesi blogiini.
  Kiitän :)

  VastaaPoista
 5. Hei nurkkalintu, ole hyvä vaan :) ja kiitos ilmoituksesta.

  VastaaPoista