lauantai 7. joulukuuta 2013

Koukussa lautapeleihin

Kuluneen syksyn aikana olen löytänyt aivan uuden harrastuksen, olen nimittäin hurahtanut täysillä lautapeleihin! Ihmettelen itsekin, etten ole aikaisemmin tajunnut, kuinka hauskaa on pelata porukalla.Kukapa ei pitäisi illanistujaisista, mutta jos joukossa on toisilleen tuntemattomia ihmisiä, niin jutustelu voi tuntua hieman jähmeältä. Kun ihmiset ovat esittäytyneet toisilleen ja on höpisty säästä, niin small talk -keskustelu voi alkaa uuvuttaa. Silloin on kiva jos voi kaivaa esiin lautapelin.

Pelaaminen keventää illanistujaisten tunnelmaa ihmeellisesti. Tuntemattomienkin kanssa on luonteva jutella pelin äärellä. Lautapeluriperukassa on mielestäni helppo olla sosiaalinen. Peli-illat myös keräävät yhteen erilaisia ihmisiä, joita yhdistää into pelaamiseen ja syntyy uusia tuttavuuksia. Kun ihmiset vielä tuovat mukaan ystäviään, on sekametelisoppa valmis.

Vaikka sosiaalisuus on minulle ehkä tärkeintä lautapelaamisessa, niin mielestäni pelaamisen varsinainen viehätys on kuitenkin itse peleissä. Nykyään löytyy valtaisa määri nerokkaita ja upeasti toteutettuja lautapelejä kaikenlaisille pelaajille, yksinkertaisista peleistä haastavampiin. Pelit tarjoavat haastetta niin älylle kuin mielikuvitukselle ja verbaliikallekin. Joskus ohjeiden lukeminen ja pelin logiikan ymmärtäminen vie aikaa ja vaatii vaivannäköä, mutta tekee hyvää haastaa itseään oppimaan uutta. On palkitsevaa, kun pikkuhiljaa alkaa oivaltaa, miten kannattaa pelata.

En ole lautapelliharrastaja, siihen on vielä paljon matkaa, mutta olen kuitenkin innostunut pelaamaan. Toistaiseksi olen nauttinut eniten suhteellisen yksinkertaisista peleistä, jotka on helppo oppia, kuten Dixitistä tai Menolipusta. Olen pelannut myös ainakin 7wondersia, Toledoa, Marrakechia, Carcassonnea, Scrabblea ja korttipeleistä Ligrettoa ja Bangia.

Suosittelen tätä harrastusta lämpimästi. Jos vain löydätte lautapelaamisesta kiinnostuneita ja saatte jostakin pelejä, niin kokeilkaa järjestää peli-iltoja. Kannattaa myös tutustua suomenkieliseen lautapeliopas.fi sivustoon, josta olen itse saanut paljon hyviä pelivinkkejä :) Sieltä löytyy listoja erilaisista lautapeleistä, pelien esittelyjä sekä arvosteluja. Lautapelejä löytyy erilaisista kaupoista ihan Prismaa ja Anttilaa myöten, mutta kannattaa tsekata myös lautapelit.fi  verkkokauppa. Helsingistä ja Tampereelta löytyy myös myymälät. Lisäksi jotkin kirjastot lainaavat lautapelejä pelattavaksi kotiin.

Peli-iloisin aamuyön terveisin

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti