sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Pohdinnassa

Ensinnäkin pohdin blogille uutta nimeä. Elma Aaltosen kirjoittama Anna kulkee enkelin kanssa on aivan ihana kirja, enkä haluaisi aiheuttaa pahaa mieltä sen tekijöille yms. ihmisille sillä, että mun blogin nimi on niin lähellä sen kirjan nimeä. Kuitenkin tämä on henkilökohtainen blogi, jossa on mun omia (huonoja) mielipiteitä ja ajatuksia, ja niillä taas ei ole mitään tekemistä kirjan kanssa. Mielestäni toimin siis väärin ja aion muuttaa blogin nimen!

Nyt kun vaan keksisi hyvän nimen...nimiä saa ehdottaa :)

Toinen asia mitä pohdin, on se, että jatkossa vältän kyllä visusti kirjoittamasta tulenaroista aiheista, kuten joogasta tms., ainakaan kovin kärkevään sävyyn...Lisäksi pohdin, pitäisikö muuttaa kommentointiasetuksia. Minusta on kiva, jos asioista syntyy keskustelua, mutta sotakentäksi en mun blogiani halua!

Pohdin myös sitä kuinka paljon haluan itsestäni jakaa koko maailmalle, nyt kun blogin kävijämäärä on kasvanut. Laittaisiko hakukone-eston? Poistuisiko blogilistalta kokonaan? Pistäisikö blogin jopa ihan salasanan taakse (jonka jakaisin lukijoille). Siinä vaan ei tunnu olevan mitään järkeä. No, näitä kaikkia asioita täytyy miettiä.

Ihan tosielämässä pitäisi parhaillaan pohtia aivan muita juttuja ja kirjoittaa paria esseetä :/ palautuspäivät keskiviikkona ja perjantaina, ja vasta puolet tehty kummastakin...

7 kommenttia:

 1. Hei Anna, älä ihmeessä välttele puhumasta tulenaroista aiheista kuten joogasta vaan ole ihan oma itsesi, kuten tähänkin asti olet ollut. Jooga ei kertakaikkiaan kuulu kristityn elämään. Jooga on uskonnonharjoittamista, markkinoidaan se millaisena voimisteluna tahansa. Monet joogit ihmettelevät, kun länsimaissa joogaa pidetään pelkästään jonain voimistelumuotona. Jokainen, oli sitten kristitty tai ei, joka on tekemisissä joogan kanssa on tekemisissä pimeyden henkivaltojen kanssa, uskoi näihin tai ei ja tämä on totuus. Kristityn kuuluu joskus sanoa ikäviäkin totuuksia ääneen, mutta onko sekään sitten hyvä, että ei sano niitä ja sitten joku sielu menetetään lopullisesti. Olkaamme kaikki kristityt vain ryhdikkäästi sitä mihin Jumalan sana meitä kehottaa, vaikka se aina maksaakin, kristittyjen tehtävänä on olla valona maailmassa, maan suola ja suunnanviittoina näyttämässä ainoalle oikealle tielle (Jeesus Kristus on tie, totuus ja elämä), jotta mahdollisimman moni pelastusi.

  Siunausta!

  VastaaPoista
 2. Kirjoitin juuri "kieli keskellä suuta" kommentin tuonne jooga-postaukseen. Samaan aikaan Mirja jätti kommentin tänne.
  Nyt minun ei tarvitse tähän hyvään kommenttiin lisätä mitään :)
  Kiitos, Mirja!

  Kommenttiasetuksia tietysti voi kokeilla muuttaa, jos asialinjaa ei hallita keskustelussa.
  "Puskista" on niin helppo huudella anonyyminä vaikka mitä.

  Siunausta viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Hei Mirja! Kiitos rohkaisusta, joka tuli oikeaan aikaan :) Ja kiitos selkeistä totuuden sanoista joita tarvitsin!

  Huh, kun välillä on vaikea tietää mitä sanoisi. Oma luonne kun on sellainen, että mielellään miellyttäisi kaikkia, mutta se on useinkin mahdotonta. Pitäisi oppia seisomaan ryhdikkäämmin uskossa ja totuuksien takana, vaikka se joskus tuntuisikin hölmöltä. Miten tehdä se loukkaamatta, sitä olen miettinyt. Toisaalta usko loukkaa väistämättä ihmisiä, sanoihan Paavalikin, että puhe rististä on hullutusta. Toisaalta pitäisi olla "sävyisä ja kunnioittava", eikä tarkoituksella loukata. Mutta miten erottaa nämä toisistaan?

  SIunausta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos nurkkalintu! Toivottavasti et kovasti pahoittanut mieltäsi, olen pahoillani jos niin kävi? Taidankin poistaa anonyymit kommentit käytöstä.
  Siunausta:)

  VastaaPoista
 5. En ole loukkaantunut jonkun anonyymin letkautuksista. Ei haukku haavaa tee.

  Lumisateiset terveiset täältä talvipesän ovensuusta! Keli ei kannusta heräämään horroksesta =)

  VastaaPoista
 6. Olen miettinyt samoja juttuja oman blogin kanssa. Missä menee yksityisen raja? Mikä karkottaa lukijat? Mistä syntyy sota? Toisaalta moni ehkä yleisihmillinenkin asia jää jakamatta, jos pitää riman liian korkealla. Jos kirjoitan jotain tulenarkaa, olen yleensä joksikin aikaa laittanut päälle kommenttien valvonnan, koska en halua blogistani taistelutannerta tai ilmapiiristä ikävää (toki se voi olla sitä jo nytkin minun omien kirjoitusteni vuoksi) senkään takia, että läheiseni lukevat sitä ja voivat hekin pahoittaa mielensä puolestani. Lisäksi olen liian laiska ehkä pitkäänkin kädenvääntöön (taitaa olla hätävarjelun liioittelua, koska minulla ei ole paljon lukijoita ja hekin ovat hyvin kohteliaita). Hakukone-eston laitoin siksi, että en kaipaa ulkomaalaisia lukijoita (ei minulla ole mitään ulkomaalaisia vastaan, mutta luulen sen olevan turhaa, koska kirjoitan suomeksi)enkä halua kuvieni leviävän turhan laajalle. Ennen estoa sain myös roskapostia.

  Ihan rakentavasti mielestäni käsittelit joogateemaa ja vastailit myös. Ystävämme harrasti kundalini-joogaa pitkään ennen uskoontuloaan ja on ehdottomasti sitä mieltä, että se ei kuulu kristitylle.

  VastaaPoista
 7. Kiitos terveisistä nurkkalintu :)toivottavasti kevät koittaa pian sinnekin!

  Häivähdys, mukava kuulla pohdintojasi:) On tosiaan vaikea välillä tietää mitä tänne kirjoittaisi. Luulen, että mulla on rima liian korkealla ja otan liikaa paineita siitä, mitä kirjoitan. Toisaalta on varmaan myös ihan hyvä miettiä mitä sanoo...

  VastaaPoista