tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tahtoisin pelastaa maailman

Kun luen lehdistä uutisia ja kuulen ystävien kamppailevan vaikeissa elämäntilanteissa, minusta tuntuu, että haluaisin rynnätä pelastamaan maailman. Onneksi aika pian tajuan, etten ole supermies.

Minä en kykene auttamaan edes itseäni ja vielä avuttomampi olisin, jos minun pitäisi auttaa muita. Voin toki kuunnella ystäviäni ja yrittää olla tukena, mutta lopulta en pysty tekemään mitään.

Vain Jumala voi todella auttaa.

Jostain syystä pelkään silti tarjota Jeesusta "vastaukseksi" ihmisille, joilla on vaikeaa. Ehkä siksi, että tiedän, ettei Jeesus välttämättä poista kipua ja ahdistusta, vaikka auttaa kyllä selviytymään ja kulkee rinnallamme.

Kuitenkin vain Jeesus voi täyttää ihmisten syvimmän kaipuun ja lahjoittaa rauhan, anteeksiantamuksen ja ikuisen elämän. Jeesus kuoli syntiemme tähden, jotta me häneeen uskomalla saisimme elämän ja rauhan Jumalan kanssa.

Jumala on tullut pelastamaan maailman, mutta hän on myös kiinnostunut meidän pienestä elämästämme. Pienistä ja valtavan suurista asioistamme. Hän on luvannut vastata avunhuutoihimme.
"Onhan kirjoitettu: "Jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu." Room. 10:13

"Minä käännyin Herran puoleen, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikesta pelosta. Ne, jotka katsovat häneen, säteilevät iloa, heidän kasvonsa eivät punastu häpeästä. Minä olin avuton ja huusin apua. Herra kuuli minua ja pelasti minut kaikesta hädästä" Ps. 34:4-6

Psalmin 91 lopussa lukee näin:
Herra sanoo: "Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun. Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä. Kun hän huutaa minua, minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan. Ps. 91:14-15

Herra, auta meitä kaikissa asioissamme. Anna myös viisautta ja voimaa olla ystävien tukena kun heillä on vaikeaa. Anna rohkeutta kertoa heille sinusta. Kiitos Herra, että kuulet kaikki avunhuudot ja hiljaiset huokauksetkin ja vastaat niihin. Amen.

3 kommenttia:

  1. Kiitos blogistasi. :)

    "Minä käännyin Herran puoleen, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikesta pelosta." (Ps. 34:5) - Rohkaiseva lause. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Artsi kommentista :) joo, toi on tosi rohkaiseva lause!

    Kiva tinttarus kun pysähdyit jättämään kommentin :)

    VastaaPoista