tiistai 2. elokuuta 2011

Elämän pieniä, mutta tärkeitä asioita

Kesä on kiitänyt ohi ennätystahtia. Olen iloinen siitä, että minulla oli töitä ja viihdyin töissä hyvin. Kuitenkin tuntuu, että siinä se kesä hujahti. Nyt on vähän lomaa, mutta illat ovat jo viilenneet ja ilmassa on syksyn tuntu. Mitä ihmettä? Eikö kesä vasta alkanut? Suunnittelin koko kesän herkuttelevani mansikkatortulla (valmis torttupohja, kermavaahtoa ja mansikoita -voilà!), mutta nyt taitaa olla jo hieman myöhäistä.

Kirjoitin kesän alussa pikkuisista seeprapeipoistani. Suloisen pariskunnan pesimisongelma paheni ja keksivät alkaa nyppiä toistensa sulkia :/ Kyselin neuvoa ja otin pesämateriaalit pois, ei auttanut. Nyt ne ovat olleet pari viikkoa erossa toisistaan. Olen pariin otteeseen kokeillut niiden yhteen laittamista, mutta höyhenten nyhtäminen jatkui. Olen neuvoton.

Tuntuu välillä turhauttavalta, kun en osaa hoitaa pikkuisia oikein. En yhtään tiedä mitä olisi parasta tehdä tässä tilanteessa. Olen kysynyt Jumalaltakin mitä tehdä, mutta on kuin hän ei välittäisi minusta ja linnuistani, elämäni pienistä, mutta niin valtavan tärkeistä asioista. Raamatussakin puhutaan linnuista: "Varpusia saa kolikolla kaksi, eikä yksikään niistä putoa maahan, ellei teidän Isänne sitä salli." <3

Luultavasti joudun luopumaan herralinnusta, mutta mistä löydän sille uuden kodin? Ja samalla pitäisi löytää rouvalle kaveri, mielellään toinen naaras. Mistä sen löydän, jos en halua maksaa itseäni kipeäksi eläinkaupan linnuista, joita on ihan liikaa pienessä häkissä? Entä kuinka linnut pärjäävät kun lähden pienelle lomareissulle, miten saan hoidon järjestettyä? Niin monta asiaa, jotka huolettaa ja vaivaa mieltä.

Ja kaiken tämän hermoja raastavan pohdinnan keskellä kaikuu vaimeana, mutta varmana yksi raamatunpaikka: "etsikää ensin Jumalan valtakuntaa..."

Okei, mutta mitä se tarkoittaa? Mikä on sen merkitys minulle nyt, tässä tilanteessa, kun murehdin lintujeni kohtaloa? Tarkoittaako se, että jos etsin ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan - niin kaikki järjestyy?

Mutta mitä ihmettä tarkoittaa Jumalan valtakunnan etsiminen ihan käytännössä? Voisitko Herra vääntää sen minulle rautalangasta, kun en muuten näytä tajuavan. Siis niinku mitä pitäis tehdä? Rukoilla enemmän ja stressata vähemmän? Ei...vaan mitä?

Tätä "lintuemoa" saa muistaa rukouksin, että osaisin tehdä oikeat ratkaisut ja tsirppoja myös, että ne sais vielä paljon onnellisia elinvuosia.

Siunausta teille kesän viimeisiin hetkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti