lauantai 8. helmikuuta 2014

Mitä on Jumalan rakkaus?

Jumalan rakkaudesta puhutaan paljon, mutta käsite jää helposti jotenkin hämäräksi. Romanttisen viihteen kulta-aikana monilla on ehkä myös Jumalan rakkaudesta sellainen kuva, että se on jotain naisten lässytystä. Kuitenkin Jumalan rakkaus on veristä todellisuutta. Jeesus kuoli ristiinnaulittuna meidän syntiemme tähden, eikä hänen kuolemassaan, (niin kuin ei kuolemassa yleensäkään) ole mitään kiiltokuvamaista tai viihteellistä ja se on kaukana lässytyksestä.
Aito rakkaus ei ole kaiken syliinsä sulkevaa hyväksyvää päähän taputtelua, sellainen on vain haaleaa välinpitämättömyyttä. Jos todella rakastamme jotakuta, kaikki vääryys, mikä rakastettuamme kohtaa, herättää meissä vihaa, koska välitämme hänestä niin paljon. Raamatussa kerrottaan, että myös Jumala  vihaa vääryyttä. Vääryys/pahat teot rikkovat hänen rakastamaansa ihmistä. Jumala on pyhä, ja hänen vihansakin on erilaista kuin ihmisen, se on oikeutettua ja hyvää, eikä hän tee kinä mitään pahaa.
Jumalan rakkaus on niin suuri, ja hän rakastaa meitä niin paljon, ettei hän voi vain taputtaa meitä päähän, kun revimme, riistämme  ja teemme väärin toisiamme kohtaan. Millainen Jumala muka katsoo läpi sormien, kun ihmiset sortavat toisiaan? MIllainen Jumala muka vain kohauttaa olkiaan, kun johonkuhun sattuu?
Pyhä ja rakastava, ihmisen puolella oleva Jumala ei hyväksy vääryyttä, jota teemme toisiamme kohtaan. Kuitenkin samaan aikaan, kun kapinoimme Jumalaa vastaan ja teemme vääryyttä toisiamme kohtaan, Jumala rakastaa meitä.

Jumala tietää, ettemme pääse eroon vääryydestä omin neuvoin. Siksi Hän lähetti Poikansa Jeesuksen sovittamaan rikoksemme (=  syntimme), jota olimme tehneet ja jonka vallassa elimme. Raamatussa sanotaan, että synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesus tuli maailmaan, jotta Jumala voisi armahtaa meitä tinkimättä kuitenkaan oikeudenmukaisuudesta. 
Jeesus eli meidän keskellämme ja teki koko elämänsä pelkkää hyvää, mutta hänet tuomittiin kuolemaan ristillä. Hän kärsi syyttömänä kuoleman, ja otti päälleen kaikkien ihmisten kaikki pahat teot. Kun hän kärsi rangaistuksen, joka meille olisi kuulunut, hän sovitti meidät Jumalan kanssa.
Sen tähden, mitä Jeesus teki kaksituhatta vuotta sitten, me voimme tänään lähestyä Jumalaa. Jeesuksen uhrin tähden Jumala antaa meille anteeksi kaiken pahan, mitä olemme tehneet ja kaiken vääryyden, mitä olemme hellineet sydämessämme ja vaputtaa meidät synnin orjuudesta.

Jumala on totuuden Jumala, hän tuntee sydämemme. Voimme olla täysin rehellisiä hänen edessään ja tunnustaa hänelle sen, mitä hän jo tietää. Eikä meidän tarvitse pelätä rangaistusta tai tuomiota, sillä Jeesus kärsi jo sen rangaistuksen meidän puolestamme.
Ja "mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa" 
Me saamme vastaanottaa anteeksiannon omalle kohdallemme Jeesuksen maahan vuotaneen  veren tähden. 
Raamattu kertoo, että kun käännymme Kristuksen Jeesuksen puoleen, ja uskomme häneen, saamme paitsi syntimme anteeksi ja lahjaksi ikuisen elämän, myös oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, Jumalasta tulee Isämme. Jumalan lapsena on turvallista olla. Isä pitää huolta lapsestaan joka päivä saa oppia tuntemaan Häntä paremmin ja vastaanottaa hänen rakkauttaan. 
Tämä on ehkä tätä tuttua kauraa, mutta kirjoitan tämän itseni takia, jotta ymmärtäisin paremmin, mitä Jumala on minun kohdallani tehnyt. Jotta tajuaisin todella, että hän ei vain peittele syntejäni hyvyydellään, vaan puhdistaa minut niistä kokonaan Jeesuksen tähden. Jumalan armo ei ole verho, jolla synnit peitetään. Jumalan armo on sitä, että synnit pyyhitään kokonaan pois ja minun ja Jumalan välinen erottava verho revitään rikki, niin, että saan olla suorassa yhteydessä elävään Jumalaan.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti