tiistai 25. toukokuuta 2010

Missä ovat kristityt miehet?

Eivät ainakaan seurakunnissa! Seurakuntien tilaisuuksissa kävijöistä about 90 prosenttia tuntuu aina olevan naisia ja jos miehiä joskus käy, he ovat hiljaa taustalla kun naiset pyörittävät toimintaa.

Vaikka omat kokemukseni ovat suurimmalta osin nuorten aikuisten toiminnasta, voisin sanoa, että seurakunnissa näyttää olevan myös yleisenä trendinä se, että naiset viihtyvät siellä, miehet eivät.

Missä mahtaa olla syy? Olemmeko tehneet tästä kristinuskosta naisten uskonnon? Uskonnon, jossa on hempeilyä ja tunteilua, mutta ei toimintaa, eikä käytännöllisyyttä. Jeesus oli kuitenkin itse mies, samoin hänen lähimmät opetuslapsensa. Miehillä oli tärkeä asema alkukirkossa ja he olivat valmiit taistelemaan ja kärsimään evankeliumin puolesta. Miehet olivat etulinjan "sotilaita", jotka kantoivat suuren vastuun.

Olisiko miesten joukkopaon syy siinä, että miehet ovat rehellisempiä, eivätkä jaksa esittää pyhempää kuin mitä ovat? Luulen, että naisilla on taipumusta tekopyhyyteen, ainakin minulla on. Vai puuttuuko miehiltä kenties esimerkkejä kuinka elää kristittnä miehenä?

Ovatko meidän tilaisuutemme enimmäkseen naisille suunnattuja? Vai onko meidän sanomamme kenties sellainen, ettei se kosketa miehiä? Uskon, että kun evankeliumia saarnataan, niin se puhuttelee jokaista ikään ja sukupuoleen katsomatta. Mutta kuinka usein kristinuskon keskeisin asia kierretään ja puhutaan jostain muusta...

Suuri kysymys on: eivätkö miehet osaa ottaa paikkaansa seurakunnassa, vai emmekö me naiset anna heille tilaa?

Missä on tasa-arvo seurakunnissa! Tottakai on hyvä, että naisten asema on parantunut, mutta ei kai sen tarvitse tarkoittaa sitä, että miehet ajetaan lyttyyn?

1. Moos 1:27
Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.


Kun luin John & Stasi Eldredgen kirjan Captivating (Valloittava salaisuus) oivalsin uudella tavalla, että mies ja nainen molemmat ovat Jumalan kuvaksi luotuja. Jumala on kaunis, kuten nainen, mutta Jumala on myös vahva, kuten mies. Ja Jumala on luonut molemmat kuvakseen, eikä kuva ole täydellinen ilman toista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti