lauantai 1. toukokuuta 2010

Paluu maan pinnalle

Rikoin jonkun ennätyksen eilen, ikävän ennätyksen. Istuin melkein koko päivän koneella ja vähän yötäkin. Jostain kolmesta päivällä melkein yhteen yöllä, melkein koko ajan koneella. Ja nyt on kamala olo: hartiat jumissa ja väsynyt, kun ei sitten luonnollisesti saanut nukuttuakaan.

Mitä järkeä? Vappuaatto ja istuin koneella selailemassa keskusteluja, facebookia, blogeja ja youtubea.

Ei niin mitään järkeä! Luulen tietäväni miksi niin helposti jymähdän koneen ääreen. Haluan paeta todellista elämääni. Kun ei ole mitään hauskaa tekemistä, jolla täyttäisin elämäni, ei mitään millä viihdyttäisin itseäni, pakenen virtuaalitodellisuuteen. Kirjoitan blogia, keskustelen ja luon imagoa, coolia kuvaa itsestäni, joka ei vastaa todellisuutta.

Eilen aloin kirjoittaa blogia, vaikka olin ihan todella väsynyt. Ei olisi pitänyt aloittaa, sillä se vei mennessään. Rupesin miettimään mitä evankeliumi oikeastaan on, muuta kuin vanha klisee kristityn sanavarastossa. Mitä evankeliumi on ja miten siitä voisi puhua ymmärrettävästi?

Näitä miettiessäni etsin netistä (youtubesta) videota aiheesta. Lyhyttä selontekoa siitä, mikä on evankeliumi. Mutta en löytänyt mitään lyhyttä ja mieleeni tuli vain tuo aika pitkä Paul Washerin saarna, jonka olin aikaiksemmin katsonut. Siinä hän kritisoi amerikkalaista kristillisyyttä, mutta myös julistaa aika selkeää evankeliumia. "Repent of your sins and believe the gospel", hän sanoo jossain toisessa saarnassaan.

Tykkään miettiä ja pohtia, mutta kyllä pitäisi olla sen verran järkeä päässä, että osaisi viheltää pelin poikki ja mennä nukkumaan ajoissa! Vaikka kysymys evankeliumistakin on sinänsä ihan tärkeä ja mielenkiintoinen, niin ei sekään saisi olla viemässä mun yöunia. Ehkä pakenen käytännön elämää teoreettiseen pohdintaan ja se yhtälö ei toimi.

Pitäis nähdä mikä on tärkeää just nyt tehdä ja tehdä sitten se, eikä miettiä jotain teoriassa. Pitäis heittäytyä elämään, eikä tarkastella elämää tutkijan lasein. Pitäis ymmärtää, että "etsikää ensin Jumalan valtakuntaa" ei tarkota sitä, että yökaudet miettii jotain uskontojuttuja, vaan sitä, että pyrkii arjessa tekemään sen, mikä on Jumalan tahto. Usein se ei ehkä ole asioiden pohdiskelu, vaan vaikka tiskaaminen, tai joku käytännön juttu.

Tällasta tänään. Hyvää vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti